20 juli

Door H. Keijzer - A long time ago

Voordat we vertrekken gaan we eerst nog even de plaatselijke Wallmart in omdat Jonne toch wel heel graag een nieuw fototoestel wil kopen. Helaas waren de modellen waar hij naar keek niet op voorraad. Dan nog wat andere inkopen doen en naar de plaatselijke kringloopwinkel.
Om 13.00 werden wij eerst getracteerd op een Navajo hoepeldans. Deze man raapte steeds tijdens zijn dans een hoepel op, hij begon met 1 een eindige met 10. Tijdens deze dans beeldde hij met deze hoepels allerlei dieren en planten uit de omgeving uit. Erg mooi en knap om te zien. Dan instappen en onze gids voorspelde dat het laatste deel van de weg zo hobbelig is dat wij bij het nemen van een verkeersdrempel zullen lachen en aan hem denken. Nou we hebben het geweten! Jonne kreeg spontaan een nieuw idee voor een achtbaan.
De Antelope canyon is een gebied met een aantal zeer smalle canyons, ravijnen. We betreden de canyon en bewonderen daar door de lichtval en de vele kleurschakeringen een wondere wereld. Wel even wennen om in een rotspleet te wandelen die varieert in breedte van 4 meter tot op zijn smalst nog geen meter! En dan boven je meestal geeneens licht te zien. Er liepen een aantal groepen tegelijk rond dus het was wel erg druk maar ook heel indrukwekkend. Het landschap is gevormd door water en wind....
Na dit uitstapje reden we weer naar de supermarkt om een flinke beker Ben en Jerry's ijs in te slaan, en op de camping hebben we die samen gedeeld. Dan weer zwemmen, BBQ, en om half 9 al weer donker vanwege de Navajo en geen zomertijd.
Komende dagen zijn we bij de Grand canyon en hebben we geen elektriciteit, laat staan dus een internetverbinding. Dus nu alles nog even opladen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!