28 juli

Door H. Keijzer - A long time ago

We staan weer vroeg op, want de reis gaat verder. Weer rijden we de bergen in voor een rit naar Grand Teton,  ons volgende doel en waar we overdag graag ook nog wel wat tijd willen hebben. De weg rijdt lekkerm we zijn dan ook rond midaaguur bij dit National Park, waar we meteen al een forse mannetjeseland zien grazen, staand in de rivier.
Grand Teton, de naam klinkt verleidelijk te vertalen naar grote tieten, en dat is een juiste interpretatie. De naam aan deze bergen is gegeven door een Franse trapper die hier in de regio zaken deed met indianen. En de bergen zien er in ieder geval fantastisch uit!
Dit gebied is geologisch erg actief, er zijn zo'n hoonderd aardbevingen per jaar. We rijden door de vlakte die nog steeds daalt, terwijl de Grand Tyton elk jaar nog stijgt, ten opzichte van elkaar is dat ongeveer 6 centimeter per jaar.
We rijden door de vlakte heen en hebben steeds zicht op de bergen. Qua landschap heeft het veel van de Alpen. We maken enkele kleine wandelingen.
Uiteindelijk strijken we neer op een camping aan de noordkant van de Grand Teton, waar er plek is op de campsite. Dus geen elektra, geen internet, geen stromend water in de camper en geen douche....maar wel een kampvuurtje dat uitmondt in een BBQ en grazende muledeer naast de camper. En we rijden na het eten nogmaals het park in om wild te kijken. We zien kraanvogels en elks, maar de beren en elanden laten zich niet aan ons zien...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!