Dag 2 Jasper

Door Rob den Heijer - A long time ago

We worden om 04.00 uur wakker, juiste ritme is er nog niet echt. Lekker douchen en we vertrekken om 06.00 uur richting Clearwater. Ontbijten en tanken in Hope en Toby rijdt vrijwel het gehele stuk. Zeer afwisselend landschap met erg veel bergen, maar ook stukken met veel dode bomen en een suk verwoest door een bosbrand.

Om 12.00 uur komen we aan in Wells Gray Provincial Park, wat als bijnaam waterval park heeft. Als eerste gaan we naar Spahats Creek falls. Hij ligt op zijn Amerikaans 5 minuten vanaf de parkeerplaats, bijna een drive-tru :) Hierna naar Dawson falls, oftewel klein Niagara. Deze doet zijn bbijnaam zeker eer aan; erg breed en je kunt tot direct aan de rand komen, net als zijn grote broer. Als laatste Hemcken falls, met 141 meter hoogte de 4 hoogste van Canada en zeker indrukwekkend. Het weer varieert erg, het ene moment open rijden in de zon, direct gevolgd door een fikse bui en dus weer kap dicht.

Het rijden in de Camaro is een plezier en kan een brede grijns moeilijk onderdrukken. Tijdens het tanken word ik spontaan aangesproken dat ik zo'n fantastische auto heb.... Voor Wessel: hij is nog (een stuk) sneller dan de Ford Mustang in Toronto! Eigen muziek via de Ipod en als het gaspedaal ingetrapt wordt komt het monster tot leven en brullen beide uitlaten. echt mijn speelgoedje dus.

Om 17.00 uur zoeken we ons motel in Clearwater op en gaan we redelijk snel naar bed. Nog steeds niet helemaal op ritme. we meoten morgen zon 8 uur rijden naar Jasper, dus we staan weer vroeg op!

Reacties

Pamela A long time ago

Krijg heimwee, het is een pracht land, alleen de winters..........maar hoop toch binnenkort naar Toronto, Thea is erg ziek. Emmett had contact met me opgenomen, er is niemand daar voor hem.
Take care...

Theresia A long time ago

Ohw... wat is dit allemaal bekend! We kunnen je nog steeds in gedachten helemaal volgen. Knap dat je dit in zo een sneltreinvaart doet, wij hadden voor dat stuk ( inclusief Banff) een week uitgetrokken.Maar ja, met zo een auto....! Dat is nogal een verschil vergeleken met een camper.

Zussie A long time ago

Leuk om jullie zo te kunnen volgen. Kunnen wij na het WK voetbal weer tandenknarsend langs de lijn zitten..
Nee hoor geintje.
You go brother! En enjoy je een hoedje!
Kus
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!