Dag 12 Grand Teton

Door Rob den Heijer - A long time ago

Dag 12

Laatste ontbijt in Best Western met zelf gebakken wafel & Maple syrup, tijd dat we snel naar Nederland gaan want echt leeker is het wel maar niet zo gezond J

We rijden de laatste keer door Yellowstone en dat sluit aan op Grand Teton NP. Dit is een heel ander –jonger- gebergte wat meer lijkt op de Alpen. We rijden naar Jenny Lake, het centrum van het park.

 

Aangekomen in Jenny naar het Visitor center en besluiten een wandeling te gaan doen. Hiervoor gaan we eerst met een boot het meer over met wederom schitterend weer. We boffen erg, de regen die we tegenkomen valt in de avond of nacht en overdag is het tot nu toe steeds zo’n 25-30 graden. Dat zal nog wel warmer worden als we zuidelijker gaan…

 

Na 10 minuten varen komen we aan de voet van de bergen aan en beginnen te klimmen, eerst naar de “Hidden Falls”, een waterval die geheel verborgen ligt in dichte begroeiing. Hij is wel ruig en mooi om te zien. Vervolgens klimmen we door naar “Inspiration Point”. In totaal lopen we we 2 uur en klimmen 600 meter in hoogte, best wel een behoorlijk klimmetje. Het uitzicht vanaf het inspiratiepunt over het meer is de moeite waard en na een moment van reflectie gaan we terug.

 

Verder gaan we nog wat uitzichtpunten langs op zoek naar elanden. Die vinden we niet, maar wel Amerikaanse witte pelikanen. Onderweg komen we weer een file tegen en staan we ineens oog in oog met een jagende coyote! Mooi schouwspel en wat een machtig beest. Het verschil met een wolf is moeilijk te zien, maar omdat hij alleen jaagt en wat kleiner van postuur is, maken we op dat het geen wolf is. Zie foto dag 12.

 

Na een berg te hebben opgereden voor een laatste uitzicht, gaan we op zoek naar onze slaapplaats. Volgens Joe-Joe is het midden in de bush-bush. Dat kan niet kloppen, echter het klopt wel. We slapen in een blokhut (Togwotee Mountain Lodge), meer dan een uur van het dichstbijzijnde stadje. Erg apart en leuk en van alle gemakken voorzien. We eten bizon en elk (lekker natuurbewust…) en vallen vroeg in slaap. Morgen beginnen we onze tocht van een kleine 1000 km zuidelijk in 2 dagen en stop is in Dinausor.

Reacties

Lia Windmeijer-van der Moolen A long time ago

Wat een prachtige verslagen maken jullie!
Goede reis weer gewenst deze 1000 km.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!