Daar gaan we

Door Ton Doorman - A long time ago

We staan om 03.45 uur klaar en de taxi brengt ons naar Schiphol.

Om 04.00 uur inchecken maar helaas is de balie van Lufthansa nog niet open. Rond 04.45 is het dan zover. Of we al waren ingecheckt. Neen, want dat lukte ons niet. Ook met hulp van een Lufthansa medewerkster niet gelukt. Dan maar aan de balie. Helaas, niet bekend. En nu?

De dame achter de balie besloot telefonisch contact te zoeken met Lufthansa. Wat bleek? Destijds bij het boeken was er sprake van een rechtstreekse vlucht met United. Om de één of andere reden, welke is ons niet bekend, is deze vlucht eruit gehaald en vervangen door een vlucht via Frankfurt en bij het omboeken door United is het misgegaan. De dame achter de balie kon ons geruststellen...er was plek voor ons. Op de vlucht naar Frankfurt achter elkaar en van Frankfurt naar Chicago naast elkaar.

Iets later dan gepland vertrokken en toch op tijd in Frankfurt aangekomen. Schiphol is groot maar Frankfurt is toch iets groter. Meters gemaakt om naar de gate te komen en wachten op vertrek van ons vliegtuig naar Chicago. Rond 10.05 uur konden we inchecken en ook nu weer later dan gepland vertrok ons vliegtuig. Kl..plekken maar het eten en drinken aan boord was goed en Ton heeft eindelijk de laatste James Bond film, Spectre, kunnen bekijken.

Rond 14.00 uur Amerikaanse tijd stond de landing gepland. Vanwege de wind werden we voorbereid op een eventuele doorstart maar zover is het gelukkig niet gekomen. 

De douane- en paspoort controle ging wonder boven wonder snel en dan wachten op de bus van het hotel. Na het plegen van twee telefoontjes door Hans werden we opgepikt en keurig afgezet voor het Best Western Hotel O'Hare, ingecheckt en naar de kamer: niets mis mee! Ook konden we ons melden bij de medewerkers van RoadBear om alles rondom het ophalen van de camper in Middleburry door te spreken en het contract te tekenen.

Bij het melden werd ons direct verteld dat één van ons niet de camper toegewezen kreeg die we verwacht hadden. Wij wel, maar Hans en Judith kregen een kleinere camper.

Om 18.00 uur afgesproken een hapje te gaan eten iets verderop: Shoeless Joe's Sports Bar & Grille. Typisch Amerikaanse tent met meer TV's dan bij ons in de plaatselijke BCC of Mediamarkt. En bijna ook nog allemaal op een andere (sport)zender. Heerlijk gegeten, terug naar het hotel en toch maar op tijd naar bed, want de volgende ochtend werden we om 08.00 uur opgepikt voor een meer dan twee uur durende rit naar de fabriek alwaar we de camper konden ophalen. Ook het tekort aan slaap van de nacht ervoor, de vlucht en het tijdverschil begon ons toch wel op te breken.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!