De camper en onze eerste kennismaking

Door Ton Doorman - A long time ago

Na een voor Amerikaanse begrippen goed ontbijt, uitchecken en wachten op de bus die ons naar Middleburry zou brengen.

Precies om acht uur zat iedereen zo'n beetje in de bus en konden we vertrekken naar Middleburry. Wat een drukte onderweg in- en rondom Chicago. We kwamen erachter dat het St.Patrick's Day was maar dat kon niet de oorzaak van de drukte zijn. Neen, dit is gewoon het dagelijkse beeld in de grote steden en op de Highway's in Amerika. Na een rit van ruim 2,5 uur eindelijk in Middleburry bij de fabiek van Coachman en de verhuurder RoadBear.

Campers, campers en nog eens campers, allemaal met een tijdelijk kenteken (een wit papiertje achter de voorruit en achter op de camper).

Benny, een medewerker van RoadBear, gaf ons in sneltreinvaart uitleg over de camper en we spraken met hem af om elkaar in Las Vegas, waar hij ook werkt op het plaatselijke verhuurstation van RoadBear, elkaar "op te zoeken".

Nog snel een kopje koffie en zo snel mogelijk on our way to the Wallmart om proviand in te slaan voor de eerste dagen.

In de Wallmart in Elkhart kwamen we Han uit Donkerbroek tegen die ook in de bus zat en zijn camper had opgehaald in Middleburry. Hij vertelde dat het de bedoeling was om te gaan overnachten in Potato Creek (state park), Lakeville.

Goed plan, alleen hebben we even moeten zoeken naar de overnachtingsplek omdat diverse wegen waren afgesloten. Uiteindelijke gelukt maar omdat het al donker begon te worden hebben we ervoor gekozen om het vullen van de watertank maar uit te stellen tot de volgende ochtend. Ook onze stroomkabel bleek niet lang genoeg maar de parkwachter kwam met een verlengsnoer. Tussen neus en lippen door vroeg hij ons om even stil te zijn en goed te luisteren: coyotes! Weltrusten.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!