En nu een camping...

Door Ton Doorman - A long time ago

Van New Mexico naar Arizona door Apache-gebied gereden en daar lag nog veel sneeuw. Een echt ski-gebied met nog witte pistes in de verte. In de beide dikke boeken op zoek naar een RV-campground en volgens één van deze gidsen zou er een erg mooie camping zijn in Roosevelt en onze vriend Garmin moest ons er naar toe brengen. Helaas heeft deze “vriend” ons deze vakantie al vaker in de steek gelaten en nu dus weer. Intussen kwamen we langs Hon-Dah RV Park en nadat we er een blik op hadden geworden toch maar besloten even verder te kijken of we de andere camping zouden kunnen vinden. Nou, mooi niet, dus weer omkeren naar Hon-Dah. Het is en blijft Apache gebied en eigenlijk was dit niet onze voorkeur gezien datgene wat we onderweg al hadden gezien. Vervallen “huizen”, giga oude auto’s, veel rommel rondom deze “huizen”. Apaches die meegenomen werden door de State Police, etc. Maar toch moesten we slapen, dus maar voor Hon-Dah gekozen. Niemand meer bij de receptie maar er bleken nog wel plekken vrij te zijn: nummer 20 en 22. Maar doen want het begon al redelijk donker te worden. Briefje meegenomen om in te vullen en deze dan de volgende ochtend maar afgeven en betalen.

Weer een lekkere maaltijd achter de kiezen, koffie toe en nog even zitten om de foto’s te downloaden en verder te schrijven aan het blog.

Het was al 23.00 uur, tijd om de klossebak op te zoeken. Het werd een koude nacht waarbij er weer twijfels waren of onze kachel het wel zou doen. Gelukkig wel dus, maar weer een waterleiding die bevroren was. Ach, even de slang in het zonnetje leggen en hupsakee. Ontbijten, douchen, afwassen en afrekenen. Gelijk propaan bijgetankt en even met de Apaches gesproken die aangaven nog nooit iemand uit Nederland te hebben ontmoet (nou helemaal niet gek hoor, wij hadden nog nooit Apaches ontmoet). Deze man gaf aan dat het nu een stuk beter was, want ze hadden nu toch auto’s en elektriciteit (cynisch? Ton vond van wel).

Nu richting Florence om Dinie en Craig Madsen te gaan bezoeken. Dinie had al aangeven ons vrijdag te verwachten en dan moesten we gelijk blijven “for dinner”.

Door mooie gebieden gereden: Fort Apache, Salt River Canyon, San Carlos Apache Reservation, Tonto National Forest, Tonto National Monument (een gebied met veel en grote cactussen (maar nergens een parkeerplek om mooie foto’s te maken) en Horse Mesa Dam.

Na de Horse Mesa Dam bleek de weg no longer paved en dat hebben we geweten. We moesten ongeveer 47 miles richting de camping maar na 15 miles hobbelen, schudden, rammelen, wiebelen en weet ik wat nog meer er voor gekozen om te kijken of er plek was voor twee RV’s bij Apache Lake Resort in Tortilla Flat.

Een geweldige jolige Amerikaanse “receptioniste” was eerst nog even drie jongens aan het helpen met het afrekenen van het zakjes chips en bedankte ze tegelijkertijd voor hun geduld voor het wachten en vroeg wat ze voor ons kon betekenen. Nou duidelijk toch: twee kampeerplekken voor onze RV’s for one night. Dat was geen probleem: number 3 and number 11. Waarom we niet naast elkaar konden staan is ons niet duidelijk geworden maar alles toch maar geïnstalleerd en lekker even buiten gezeten met een drankje en chips en nootjes (we hebben vakantie!!). Eten koken en bij het vallen van de avond met uitzicht op het meer onder de sterrenhemel buiten gegeten. Er was zelfs een mogelijkheid voor een kampvuur (voor de intimi; Viam-tijden herleven) maar ja, no wood for us. Dan maar genieten van de kampvuren om ons heen.

21.00 uur, tijd om de camper op te zoeken en te bloggen. Morgen nog 31 miles over deze prachtige weg (help, het zand en zaagsel (..) ligt overal in de camper: wat een kwaliteit zo’n RoadBear camper), een ritje van zo’n 2 uur en dan nog ongeveer 2 uur naar Florence en dan op visite bij Dinie en Craig in The States. Welterusten lezers, tot morgen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!