Ponoka (rustdag)

Door - 09-05-2016 03:16

Vanmorgen weer om zes uur wakker geworden nadat we gisteravond om half negen doodmoe naar bed waren gegaan. Na nog een uurtje te hebben gedommeld, stonden we op. We moesten om 10.00 uur klaar staan voor Esther en Herman Verhoef die ook op kwamen halen. We hadden met hen telefonisch contact gezicht via het telefoonnummer dat in het plaatselijke Ponoka News was afgedrukt. Ze brachten ons in de plaatselijke Christian School waar de dienst van de New Convenant Reformed Baptist Church werden gehouden.

De dienst was vergelijkbaar met die van onze eigen gemeente. De voorganger die ochtend was een van de oudsten Paul de Gier die preekte over 1Pet.1:6.
Na afloop van de dienst werden wij hartelijk uitgenodigd door Ester en Herman voor de lunch en een goed gesprek. Aansluitend werden we door Herman naar het gezin van Ria en Paul de Gier gebracht, dat een paar km verderop woonde. Daar ontmoeten we ook de Nederlandse moeder van Ria, die lid was van de PKN-gemeente van Lopikerkapel waarvan onze vriend Teun Korten voorganger is. Tja, de wereld is klein en vooral de christelijke wereld. Ook Ria en Paul onthaalden ons  gastvrij. De tijd vloog voorbij en tegen klokslag zes 's avonds werden we weer teruggebracht naar onze camper. Het was een inspannende dag waarop we veel hartelijke mensen hebben mogen leren kennen. Vanavond maar weer vroeg in de veren zodat we morgen uitgerust onze reis kunnen voortzetten naar Jasper in de Rocky Mountains.

Reacties

Heleen 09-05-2016 11:20

Goedemorgen hr en mevr reiziger ,

Fijn dat jullie op de rustdag ook weer een fijne ervaring mochten hebben .ook goed dat je ook even pas op de plaats konden nemen, al is het maar voor het fysiek van de bestuurder van de camper .
Ik krijg niet veel ( niks ) over de voet van Jose te horen . Ik weet dat ze stoer is , maar hoe gaat het in het echt?

Hier is alles normaler aan het worden .
Tru is naar huuis . Deniz op school , Anto fietsen en ik ga zo naar Maasstad ziekenhuis voor onderzoek reuma .
Het weer is vandaag nog zomers , wel een oostenwind .morgen kans op ee meer bewolking en wo op een bui . Komend weekend voorspelt men weer koudere temp. Dus jas weer uit de kast .
Verder geen berichten van deze kant .
Fijne dag en goeie reis richting the Rocky mountains

X x

Heleen 09-05-2016 18:24

Vergeet helemaal om jullie te feliciteren met de verjaardag van Daan.
Alsnog gefeliciteerd hoor

Tim en Annet 09-05-2016 20:59

Met zeer verdeelde gevoelens lazen we jullie weekend-verslag over Ponoka, de Stampede, de Church en niet te vergeten onze lieve vrienden. We hebben zojuist de ouders van Poul en Ria uitgezwaaid die hier het avondmaal met ons hebben gevierd. Zij zijn hier op bezoek en zo is het voor ons uiteindelijk ook een beetje genieten van Ponoka!
Nou, jullie weer veel plezier in het mooie Alberta......niet te veel Up North gaan want daar is het minder fraai.
Groetjes, Tim en Annet.
En oja, Jose, het loopt allemaal prima in de Alpen, behalve dat er iemand uit het raam is gevallen van de 1ste verdieping, de brandweer 2x moest komen. 1 x keer daarvan was omdat er een bewoner was weggelopen en het washok onder water stond. Maar gelukkig had E. Bereikbaarheidsdienst en kon de rest gewoon lekker doorslapen. xx Annet
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan