9 augustus: Leiden-Denver

Door A.F. Weidema - A couple of years ago

9 augustus: Leiden-Denver

 

Hallo volgers,

 

Nu ik dit stukje schrijf is het bij jullie donderdagavond 8 uur. Wij vliegen nu ter hoogte van het uiterste noorden van Canada. We zijn al 13 uur onderweg en het schermpje voor mij meldt dat we nog 4 uur, dat is 3500km, moeten vliegen. En dat is nog heel heel lang!! De dag begon met een wisselstoring bij de NS, natuurlijk tussen Leiden en Schiphol; hoe kon het ook anders! Dat betekende maar 1 trein per half uur; gelukkig maar. Dus wij met al onze koffers in een volle trein gepropt op weg naar Schiphol. Dat was maar een kwartiertje, dus het viel wel mee. Daar aangekomen eerst een kopje koffie en een broodje en Tessa haar sojayoghurtontbijt. We moesten naar departure1a, natuurlijk het verst weg van alles op Schiphol. Een gelukje was dat het er redelijk rustig was, dus de koffers waren snel gelabeld en op de band. Boardinggegevens staan tegenwoordig op je telefoon; superhandig!! Na een grondige bodycheck, zeker bij Pietsje, omdat ze vergeten was haar riem af te doen! Laat dit nou een riem met veel metalen versiersels zijn, dus alle alarmbellen gingen af. Omdat het zo snel ging waren we 2 uur voor vertrek al bij de gate. De tijd omgebracht met puzzelen, appen etc. Om 10.40 konden we eindelijk boarden voor de vlucht naar Frankfurt; een vlucht van 3 kwartier. Het was een rustige vlucht, maar op Frankfurt moesten we met de bus naar de terminal, wat niet zo vlot ging. Toen op een drafje alle gangen door naar onze vertrekhal. Daar was dus weer douanecontrole; ja we gaan naar Trumpland! De tijd begon te dringen, maar we kwamen gelukkig net op tijd om te boarden. Ik blijf dan altijd “erg rustig” , maar de medereizigers van mij trekken dat in twijfel!!! Dan maak je je op voor een vlucht van ongeveer 10 uur naar Denver en dat is een hele zit kan ik je vertellen. We vertrokken omet een uurtje vertraging, omdat er een generator niet functioneerde. Nadat dat was opgelost was de “slot” verlopen, dit is de tijd waarbinnen de vlucht moet vertrekken. We hebben een nieuwe afvliegtijd gekregen, waarna we net op tijd voor het naderende onweer konden vertrekken. We vlogen net tussen grote onweerswolken door en daarna was het weer erg rustig. Het is wel fijn om met Lufthansa te vliegen. De verzorging aan boord is erg goed en het vliegtuigeten smaakte ook nog goed. We komen de lange zit door met film kijken of muziek luisteren, maar het duurt wel lang. Ondertussen zijn we weer 300km opgeschoten in de tijd dat ik dit schrijf. Wordt vervolgd als we in Denver zijn. Het is nu 04.00 uur vrijdagmorgen in Nederland. Wij zijn net terug van ons eerste Amerikaanse restaurantbezoek. Nou dat is weer wennen: spareribs en hamburgers terwijl allerhande sportwedstrijden op vele tv-schermen te zien zijn! Hier is het nu 20.00 uur donderdagavond. 

We zijn vanmiddag met een goed uur vertraging in Denver geland na een rustige vlucht. Daarna naar de douane, wat verhoudingsgewijs vlot verliep. Geen vervelende douanemannetjes gelukkig. Daarna naar de loopband om de koffers op te halen. Terwijl we daarop wachten kwam de snuffelhond voor verboden in te voeren etenswaar voorbij. Bij Tessa en Robert was het raak; niet opgegeten vliegtuigbroodjes! Na een reprimande ipv $300 boete en nog een keer alle koffers door het röntgenapparaat gingen we naar de uitgang. Daar stond de shuttlebus naar het autoverhuurbedrijf al klaar. We waren bij National direct aan de beurt en kregen onze fullsize-suv vlot mee. Daar paste onze bagage makkelijk in; wat een verschil met 3 jaar geleden in Canada. Het was daarna maar zo’n 5 mile naar ons hotel, waar we dus nu doodop op bed liggen. Dat maakt niet uit; onze USA-trip kan nu beginnen.

N.B. Uploaden van de foto

Reacties

Henk van Gansewinkel A couple of years ago

Goedemorgen daar in Denver. Alles verliep dus toch redelijk gladjes en vlotjes. Maar goed dat de vlucht vanuit Frankfurt niet later vertrok want het vliegveld is na jullie vertrek ivm de storm een tijdje dicht geweest begreep ik. Hier heeft het ook aardig geregend dus de tuin hoeft de komende dagen niet gesproeid te worden.
Veel plezier daar en ik kijk al uit naar de volgende blog.

Leon A couple of years ago

De lange vliegreis achter de rug. Nu echt genieten. Bernard en Martin hebben het toernooi in Melick gewonnen. Hoop dat jullie goed kunnen slapen. Heerlijk zo’n verslag schrijven als je er de rijd voor heb. Breekt ook de reis.
Gr

Ulrike A couple of years ago

Ha, gelukt, aan de overkant!!! Pietsje, zon gordel wil je toch niet!!! Maar ik begrijp je hebt je op z'n Amerikaans gekleed??? Zie uit naar jullie berichten en reis met de vinger op de landkaart met jullie mee. Friesland ademt na een goede sterke regen en wat "windjes" vannacht weer op. Zoveel uit het "heitlân!
Groeten aan allen!

Pietsje A couple of years ago

Ha Ulrike, en ik had mijn cowboylaarzen niet eens aan! Ik ben nog nooit zo grondig gefouilleerd. We liggen hier nu heel erg wakker te zijn om 5 uur s'ochtends. Onze innerlijke klok zegt dat het al één uur s'middags is. Even omschakelen dus de komende dagen. De ramen kunnen niet open hier en de airco gaat aan en uit als het hem past. Groetjes!

Pietsje A couple of years ago

Jippie, ik sta vis de Gmail op de mailinglijst. Kan ik onszelf volgen!

Pietsje A couple of years ago

via

Monique Kleiser A couple of years ago

Jullie hebben echt veel geluk gehad. Afgelopen dinsdag en woensdag veel annuleringen in Frankfurt door veiligheidsvoorval, donderdag gelukkig voorbij. En dan toch geluk gehad met de NS en net naderhand nog met de onweer annuleringen op zowel Schiphol en Frankfurt. Super voor jullie!
Wij hebben zeer geamuseerd je spannende humoristische verhaal gelezen Freek!
Complimenten! Je kunt zo bij een schrijfgezelschap!
Heel veel plezier en ik verheug mij alweer op je volgende blog!

Anoek Bonants A couple of years ago

Wat fijn dat alles goed is gegaan, ondanks de momentjes met vertraging, onweer en douane en dat je zo rustig bent gebleven Freek (zie het al helemaal voor me haha).
Kijk uit naar je volgende update. Je schrijft leuk! Veel plezier en geniet!!!

Jelly A couple of years ago

Hoi Pietsje, Freek, Robert en Tessa! Yes!! Jullie zijn er!! Heerlijk genieten, leuk dat we jullie weer kunnen volgen, we reizen met jullie mee!! Liefs vanuit Ell!

Monique Linssen A couple of years ago

Dag luitjes,
Nou zeg, allemaal stressverhogende avonturen. Freek, misschien was je voorbereiding toch nog niet goed genoeg :-) Grapje!! Je kunt niet alles voorbereiden. Gelukkig zijn jullie veilig en zonder veel vertraging in the States gearriveerd. Super sjieke SUV met zwart geblindeerde ramen voor de echte VIP's
En dan gaat de reis nu verder met een schitterende camper.
Heel fijn om jullie te kunnen volgen. Hier gaat alles zijn gangetje. De weken zijn al weer aardig vol gepland. Lieve groeten vanuit een "afgekoeld naar 22 graden woonkamer" in Roermond
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!