30 augustus Pacifica

Door A.F. Weidema - A couple of years ago

 

 

30 augustus: Pacifica

 

Vannacht hebben we alle vier heerlijk geslapen in ons appartement hier. Vooral Robert en Tessa, want het bed van hen in de camper boven de cabine had een dunne en erg harde “matras”. Hier hadden ze een heerlijk bed, dus werd er uitgeslapen.

Daarna hebben we rustig ontbeten en de plannen voor vandaag doorgesproken. We gaan langs de kustweg naar SF en via Point Lobos, het meest westelijke punt van SF, naar de Golden Gate brug. Daar zijn we overheen gereden in noordelijke richting. In ons appartement hangt een foto van de bouw van deze brug. Als je dat ziet ben je blij dat je er heelhuids overkomt! Maar dat gaat al 80 jaar goed, dus ook voor ons geen probleem. We zijn toen naar Sausalito gereden, een havenplaatsje aan de baai. Na wat te hebben rondgelopen hebben we daar wat gegeten in de Napa Valley Burger Company, een zaak die al sinds 1885 bestaat en volgens Tripadvisor glutenvrij brood heeft. Nou, het was echt goed en ook nog een mooi ingerichte zaak. We hebben dus lekker gegeten.

We zijn toen naar het meest westelijke punt aan de noordzijde van de baai gereden, Point Bonito, dat ook de plek van de vuurtoren is. We konden er niet helemaal naar toe wandelen, omdat het laatste stukje gesloten was vanwege het weer. Vrij vreemd, omdat het windstil, rustig weer was. Maar van hieruit hadden we een goed uitzicht op de Golden Gate brug met daarachter de skyline van SF.

We zijn toen rustig teruggereden naar het appartement, waar we Robert en Tessa afgezet hebben. Wij zijn toen nog een stukje langs de kust gereden om surfers te “spotten”, maar plotseling trokken zeedampen op en binnen een paar minuten zag je niets meer; totaal in de wolken!

Dus ook maar terug naar huis, wat lezen etc. Om zes uur hadden we weer afgesproken om bij Nick’s te eten, net als gisteren. We hebben er weer voortreffelijk gegeten en de vakantie nog wat nabesproken. We kwamen tot de conclusie dat we alle vier een onvergetelijke vakantie hebben gehad en dat het toch ook wel uniek was dat we dat met z’n viertjes zo hebben gedaan!

Na nog even van het uitzicht op de oceaan, met in de verte weer langszwemmende walvissen, te hebben genoten, zijn we weer naar het appartement teruggereden. Pietsje en ik zijn nog even ons straatje uitgelopen en kwamen door op een klif uit bij een bankje, van waaruit we nog een mooie, laatste zonsondergang hebben gezien.

We zitten nu heerlijk uitgeteld in ons appartement wat te lezen en Robert en Tessa kijken een serietje op de laptop.

Morgen gaat het richting vliegveld. We hoeven gelukkig niet vroeg weg; we moeten om elf uur uit het appartement en om 12 uur op het vliegveld zijn. Nou is dat maar een half uurtje rijden vanaf hier; dus dat komt goed uit. Danzij de goede Wifi hier hebben we al online ingescheckt en de boardingpassen staan al op onze mobieltjes. Wat een gemak!

Tot ziens in Roermond.

 

Groetjes

Freek

Reacties

Ulrike A couple of years ago

Aan alles komt een einde, zo is het. Ik ben mooi met jullie op reis geweest, met de kaart erbij krijg je op afstand een goed idee over jullie reis. Maar ja, hoe het voelde en de intensiteit van al die mooie indrukken, die zijn van jullie! Wordt tijd dat jullie thuis komen, de pepernoten liggen al in de winkel...op naar Sinterklaas!!!Goede reis en wel thuis. See you soon!

Cor A couple of years ago

Uit alle verhalen blijkt wel dat jullie een mooie reis hebben gehad. Veel bijzondere en onvergetelijke momenten. Goede reis terug.

Monique Kleiser A couple of years ago

Hoe bijzonder dat jullie samen zo een onvergetelijke vakantie hebben gehad!
En een hele mooie afsluiting zo in San Fransisco!
Wij wensen jullie een hele goede vlucht! En verheugen ons om jullie weer te zien!
Maar wij rijden ongeveer langs Frankfurt morgen als jullie er landen.
Tijd is te kort om samen koffie te drinken, maar wij zien jullie weer na onze vakantie.

Liefs van ons allen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!