24 augustus: Sequoia N.P.-Visalia

Door A.F. Weidema - A couple of years ago

24 augustus: Sequoia N.P.-Visalia

 

We zijn gisteravond vroeg gaan slapen vanwege de kou!!!! Ja, echt waar, het is hier op goed 2000m. hoogte koud ‘s nachts. Volgens de weerberichten zo rond 6-8 graden; nou dat geloof ik wel. 

Pietsje heeft om 7 uur een kopje thee gezet en dat hebben we met een lange broek aan en een dikke trui opgedronken; wordt je weer warm van! Daarna hebben we met z’n tweetjes binnen ontbeten.

Robert en Tessa sliepen wat langer en hebben wat later ontbeten. 

Toen de zon wat later over de bergen tevoorschijn kwam was het buiten weer goed uit te houden. Je moest wel echt in de zon zitten omdat de wind nog fris was. We hebben lekker wat gelezen onder het genot van een kopje koffie. Ondertussen was de camping haast leeg; wij zijn wat langer gebleven, omdat we vandaag alleen maar de Sequoiabomen in de buurt van Lodgepole, ons campingadres, wilden bekijken.

Dan denk je, het zijn maar bomen, maar als je deze reuzen ziet die tot 84 m. hoog zijn, dan voel je je erg nietig! Ik vind dit één van de indrukwekkendste natuurverschijnselen die ik heb gezien. Daar word je stil van!

Na deze indrukken zijn we richting Visalia gereden, een rit van 80 mile. De eerste 45 mile alleen maar kronkelige bergwegen, die ons van 2000 m. naar ongeveer 300 m. brachten.

Ik mocht dit stuk rijden; vind ik heerlijk om te doen. Zo’n camper van rond 6 ton rijd eigenlijk best makkelijk. Robert en ik wisselen ons af; hij had gisteren dit stuk omhoog gereden.

We staan nu weer op een typische KOA-camping aan de rand van Visalia. Volgens mij in niet zo’n beste buurt als ik zo om me heen zie, maar hier op de camping is het rustig. Het hoofdseizoen is ook hier achter de rug. De Amerikaanse jeugd moet ook alweer naar school.

Straks hebben we nog echte Hollandse kost: stukje vlees, aardappelen en bloemkool!

Morgen gaat het dan richting de “Pacific Ocean” naar San Simeon. Hier heeft de vroegere krantenmagnaat Hearst z’n kasteel gebouwd met uitzicht op de oceaan.

Groetjes van ons viertjes.

 

 

N.B. Als laatste nog een foto van ons kampvuur. De dames kunnen dat veel beter dan Robert en mij, zeggen ze! Nu de marshmellows!!

Reacties

Petra A couple of years ago

Wat is het leuk om iedere morgen jullie reisverslag te lezen. Wat mij opvalt aan de foto's van jullie camper, dat jullie nooit gebruik maken van jullie zonnescherm of zit dat niet aan deze camper?

Leon A couple of years ago

Geweldige verhalen. Zie het zo voor me. Gelukkig dat je kunt schakelen tussen BBQ en koken op je vertrouwde wijze. Indrukwekkend die bomen.
Nog steeds prettig iets van jullie te horen.
Gr vanuit een kil Roermond. Frans en Bernard hebben de Roermondse gewonnen.

Dineke A couple of years ago

Ik zou net zeggen: op de foto zie ik toch echt een kampvuurtje, maar ik begrijp het al, voor de dames is het een fluitje van een cent om een vuurtje te maken. Indrukwekkend, bomen van meer dan 80 meter hoog en meer dan duizend jaar oud. Dat kun je alleen maar vol bewondering stil zijn. Jullie hadden trouwens bij een vorig verslag ook een prachtige foto van een joshua tree.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!