12 augustus Moab-Torrey

Door A.F. Weidema - 13-08-2018 04:40

12 augustus: Moab-Torrey

 

Vanmorgen hebben we al wat langer geslapen, maar om half 7 waren we op Pietsje na toch wakker! Robert en Tessa hadden het warm gehad en ik was door de harde wind gewekt. Het was zo lekker, dat we direct buiten met een kopje thee op de zonsopgang gewacht hebben. Die kwam tegen zevenen achter de bergen tevoorschijn. Daarna konden we in het zonnetje buiten ontbijten. Na een korte stop bij de supermarkt ging het richting Dead Horse State Park, een park van de staat Utah. We kregen zelfs de eerste haarspeldbochten, maar onze camper trok daar makkelijk doorheen. Onderweg mooie vergezichten gezien, in de meest verschillend gekleurde soorten steen! Na een klein uurtje bij het Dead Horse Point aangekomen was het een klein eindje lopen naar schitterende uitkijkpunten, van waaruit je de meanderende Coloradorivier kunt bewonderen. Dit was toch een van de indrukwekkendste uitzichten in al onze USA-reizen. Na nog een kopje koffie ging het op weg naar Capitol Reef National Park, een rit van 170 mile. Robert reed eerst terug naar de uitgang van Dead Horse Park, waarna het door een soort woestijnlandschap zo’n 150 km richting onze eindbestemming ging. We waren het er wel over eens dat je in dit gebied nooit moest wonen! Onderweg hebben we naast de weg een parkeerplaatsje gevonden om middag te eten. We doen dan de generator aan, waardoor de airco het doet en we elektriciteit hebben. Tessa kreeg nog wat macaroni en Robert en ik de rest spareribs van gisteravond. Dan is het fijn dat je je eigen huisje op wielen meehebt. 

Het vreemde hier is dat de natuur opeens weer totaal verandert; van steensoort, van kleur, van hoogte en van diepte!! De laatste 45 mile waren zo verschillend van steenkleur, wit, grijs, gelig, bordeauxrood, oranjerood, zwart; heel apart. We zijn door Capital Reef gereden en staan nu in Torrey op een mooie camping. We hebben een groot plaatsje met uitzicht op de rode bergen en zitten nu afhankelijk van de persoon in de zon of in de schaduw. Het is hier goed warm, maar door de wind is het goed uit te houden. Zo, nu eerst hout halen om een vuurtje te maken vanavond; zeker ook voor de marshmellows! Morgen hebben we een Jeep gehuurd, waarmee we hier over onverharde wegen het Park gaan verkennen. 

 

Aanvulling Pietsje: We waren vanochtend zo dichtbij Arches dat het bijna jammer was om er niet naar toe te gaan. Maar Dead Horse Park bleek ongelooflijk mooi te zijn en was nieuw voor ons. Arches hadden we op vorige reizen al bezocht. Wat is het toch een bijzonder land met zijn diversiteit aan natuurschoon. Gelukkig zijn we redelijk vroeg aangekomen op de camping vandaag. Even wat lezen in het zonnetje is ook fijn! We zien weinig buitenlanders in de winkels, en ik heb het idee dat het vakantieseizoen zijn hoogtepunt heeft gehad. Veel Amerikanen hier met enorme campers/bussen.

 De stemming is hier opperbest, we genieten van de vakantie!

Robert en Tessa hebben hout gehaald voor het kampvuur. Ik ben benieuwd of het succes met vuur van gisteren nog een voortzetting heeft vandaag.

Reacties

Monique Linssen 13-08-2018 07:01 {{button-54636}}

Hallo Pietsje, Freek, Robert en Tessa,

Wat een prachtige tocht en wat een overweldigende natuur. Ik denk dat je je heel klein en nietig voelt.
Prachtige foto’S ook. Jullie schrijven zo leuk. Het is alsof we meereizen.
Veel plezier weer. Hier is het maandagochtend en tijd om te gaan werken 😘🙋‍♀️🌺
Groetjes
Monique

Ulrike 13-08-2018 07:37 {{button-54637}}

Enig idee hoe het landschap zich daar heeft gevormd? Hier hebben we het altijd over de ijstijd, die het een en ander gedaan heeft of vulkaanactiviteiten. Weten jullie daarover meer? De rode steen lijkt me niet zo hard, een soort Mergel met veel ijzer, misschien? Ben nu al benieuwd naar jullie jeep-verhaal. En mensen? Kom je daar ook bewoners tegen? Het lijkt zo leveloos allemaal, maar wie weet? Lieve groeten uit het heitelân!

Pietsje 13-08-2018 15:40 {{button-54655}}

Ik vraag me ook altijd af hoe de rots- en steen partijen zijn ontstaan, Ulrike. En welke natuurkrachten er hebben gewerkt. Gisteren stond op een informatiebord te lezen dat de versteende witte duinen ongeveer 200 miljoen jaar geleden zijn ontstaan. Het is inderdaad vrij zachte steen. Met hardere steen er doorheen en dat geeft bij erosie zulke mooie vormen.
Maar de natuur maakt echt de mooiste kunstwerken. Adembenemend!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan