22 juli 2017 Anchorage-Talkeetna

Door B. Belder - 13-08-2017 12:37

Weer rustig aan wakker worden. Helaas geen wildlife op deze camping gezien. 

Het is nog steeds erg lekker weer, dus we hopen dat dat zo blijft. 

Aangezien de koffie in de camper niet zo lekker is, willen we vandaag buiten de deur ontbijten. De Ihop kunnen we zo snel even niet vinden dus het wordt de Mac. Hebben we gelijk even WiFi. Even later blijkt de Ihop toch iets verderop te zitten. Jammer, maar helaas. Nog even de Target in, want dit zou wel eens de laatste keer kunnen zijn. Allebei nog een leuk T-shirt gekocht.

Vlak voor Talkeetna komen we nog een antiques tegen. De eerste op onze weg, die andere hebben we opgezocht. Leuke oude dingen maar vooral erg duur. Het staat wel allemaal heel leuk in allemaal verschillende huisjes op het erf.

We rijden door naar Talkeetna. Onderweg nog even ergens tanken, hij was niet zo leeg als anders. Voor ongeveer $60 gaat erin. De prijzen verschillen wel erg maar volgens de camperverhuurder konden we het beste bij bekende bedrijven tanken. Dus dan doen we dat maar. 

Het is een heldere dag en ineens zien we een hoge berg. Dat moet Denali wel zijn, je kunt deze alleen maar zien bij heel helder weer. Meestal is 70% te zien en 30% niet, we hebben geluk. Hij is prachtig!

Ook zien we een aantal keer de Alaska Railroad voorbij komen. De trein heeft glazen wagons, waardoor je een heel mooi uitzicht hebt. Leuk om te zien, hij gaat alleen niet zo snel want we halen hem een paar keer in. 

Na ongeveer 2 uur komen we aan in Talkeetna. Een klein stadje met een hoop souvenirwinkels en eettentjes. En het is er ontzettend druk. Waarschijnlijk is er net een trein aangekomen ofzo. Overal lopen mensen. 

We eten wat, kijken een beetje in de winkels. Ze hebben vooral veel bont liggen van allerlei dieren die hier te vinden zijn. Het voelt erg zacht maar ik zou er niet aan moeten denken om het te kopen. Later nemen we nog een lekker ijsje. Ze maken hier zelf ijs in bijzondere smaken. Zoals famous fireweed, polar bear en northern lights. Wij nemen pistache en northern lights. Rara, wie neemt wat? Erg lekker!

We gaan even verderop op zoek naar een camping. En we kunnen gelijk een plekje uitzoeken. We staan op Talkeetna boat launch and campground. 

We hebben weer een mooi plekje in het bos en gaan natuurlijk de barbecue weer aanzetten. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan