28 juli 2017 Dawson City

Door B. Belder - 13-08-2017 12:41

We beginnen weer met een ontbijtje in de camper. En we halen koffie voor Robin. 

Dan gaan we met de camper richting no 4 dredge. Dit is via de Bonanza Creek Road. Na ongeveer 12 kilometer onverharde weg kom je hier aan. Gisteren hadden we in het visitor center als kaartjes gehaald. Omdat Canada 150 jaar bestaat, krijgt iedereen die Canada bezoekt een golden ticket. Met dit kaartje kun je naar oa de dredge. Anders kost een kaartje $20 per persoon. Elk uur op het hele uur begint hier een tour. Je kunt dan ook in de dredge. De gids vertelt eerst iets over hoe het goudmijnen ontstaan is. En op welke manieren je dit kunt doen. Daarna gaan we naar binnen. De dredge is niet meer actief, hij is in de jaren 60 gezonken. Ze laat alles zien. Hoe ze het goud schepten, hoe het gezeefd werd. Erg interessant allemaal. 

Daarna gaan we naar Claim 33. Dit ligt op dezelfde weg een stukje voor de dredge. Hier kun je leren goldpannen. Uiteraard zit er hier een klein beetje goud in je pan wat je mag houden. Daarna mag je met pan en schep een stukje verderop bij Claim #6 gratis goud gaan pannen in de beek. Helaas hebben we hier niet zoveel geluk en raakt ons geduld snel op. Dan maar geen goud. 

We rijden terug naar Dawson en eten even een broodje in het dorp. Daarna nog een lekker ijsje en een milkshake. Die eten we langs het water op. Nog door wat winkeltjes en dan weer naar de camper. 

We rijden op de terugweg naar de camping nog even Dome Road op. Deze weg gaat naar boven voor een prachtig uitzicht. Je rijdt de weg helemaal uit en dan kom je er vanzelf. Je hebt een mooi uitzicht over Dawson City, de Yukon River en het Klondike gebied. Echt heel mooi. Dan rijden we weer naar beneden richting de camping. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan