Dag 16. Page/Lake Powell/ Horseshoe Bend.

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 16. Vrijdag 28-9-2018. Page/Lake Powell/ Horseshoe Bend.

Afgelopen nacht was het beduidend minder koud dan de afgelopen nachten. De temperatuur is vannacht zeker niet onder de 10⁰C geweest. Wij hebben de hele vakantie nog geen druppel regen gehad. Overdag hebben we constant prachtig onbewolkt/licht bewolkt weer gehad. Wij hebben alleen in Death Valley en Las Vegas ‘s nachts onder een laken gelegen verder alle nachten onder in ieder geval 1 slaapzak en soms onder 2 slaapzakken. Dat betekent wel dat wij ook bijna geen enkele avond buiten hebben kunnen zitten. Al met al hadden wij ons geen beter weer kunnen wensen. Tot nu toe hebben we alles kunnen doen wat we wilden doen. Je hoort ons niet klagen.

Vanmorgen 8.30 uur vertrokken richting Page (200km). Page is een niet zo’n grote plaats gelegen aan Lake Powell. De natuur was weer wisselend, wij vertrokken uit Monument Valley waar de kleur overwegend rood was met grote vlakten met hier en daar een rotspartij. Dat veranderde in een steppe achtig landschap met in aaneengesloten rotspartijen die crème achtig van kleur waren. In Monument Valley was de begroeiing uitsluitend lage bosjes met nauwelijks kleur. Nu veranderde dat in meer groene begroeiing die ook wat hoger waren. De natuur verveeld geen moment. Dichter bij Page veranderde dat weer in een prairie achtig landschap. Morgen gaan we de Antelope Canyon doen. Die hebben we al besproken. Je kunt de upper- of de lower Canyon doen. Wij doen de upper Canyon. Onderweg, vlak voor page, zagen we een bordje waar op stond dat daar het vertrekpunt was van de upper Canyon. Dus wij daar stoppen om te informeren hoe laat wij daar moeten zijn e.d. Dat meisje bekeek de papieren en zei dit is van een andere maatschappij. En het vertrekpunt van die maatschappij zat 2 mijlen verderop. Dus wij daarheen en inderdaad daar stond een bord met daarop “tours4fun” inderdaad het bedrijf waar wij een voucher van hebben. Daar gevraagd hadden we nog eerst een verkeerde maar toen hadden wij de goede, dachten we. Hij was wel van tours4fun maar wij waren niet zijn klanten. Dan moeten we een andere man hebben. Hij kwam nog wel maar hij wist niet wanneer. Wij zijn maar naar de camping gegaan en daar bij de receptie gevraagd. Zij gaf ons weer een heel ander adres op. Maar goed dat wij dit vandaag regelen als wij dat morgen hadden moeten doen dan hadden wij daar geen tijd voor gehad. Dus wij naar dat bedrijf toe. Dit was midden in Page. Het meisje dat ons hielp kwam er niet uit, toen een man. Die heeft, denk ik, wel 5 minuten daar op die e-ticket gekeken toen zetten hij op het papier dat wij daar morgenvroeg om 9.00 uur op deze plek moeten zijn. Wij hopen dat dit goed gaat.

Lake Powell is een stuwmeer dat is ontstaan door de aanlag van de Glen Canyon Dam. De Colorado rivier stroomt daar doorheen. Vanmiddag gaan we naar de Horseshoe Bend. Die naam is ontstaan omdat de Colorado rivier daar het land honderden meters diep uitgesleten heeft in een hoefijzervormige kronkel. Daar was een parkeerplaats bij waar wij de auto konden parkeren. Vanaf de parkeerplaats was het nog een half uur lopen. Maar wel een pittige wandeling. Enerzijds omdat je moest lopen door mul strandzand en anderzijds omdat je de heuvel op moest lopen. Er stond een bord met een waarschuwing dat je voldoende water mee moest nemen. En dat alles bij een temperatuur van minstens 35 ⁰C en misschien wel meer. Maar het is niet benauwd zoals het vaak bij ons is. Het is een droge warmte. Toen je aankwam was het uitzicht schitterend. Onvoorstelbaar mooi natuurverschijnsel. Uiteraard hebben we daar de nodige foto’s en films gemaakt. Het valt op dat het merendeel van de mensen die je daar ziet van Aziatische afkomst zijn. Zij zijn ook het drukst met het maken van foto’s. Volgens mij realiseren zij zich niet waar zij zijn. Dat komt pas, denk ik, als ze thuis zijn. Ze halen de gevaarlijkste capriolen uit om maar de mooiste (gewaagdste) foto’s te maken. Dicht aan de rand zitten allerlei poses aannemen e.d.

Uiteindelijk waren wij 15.30 uur terug op de camping. Dat lijkt vroeg maar dat komt hoofdzakelijk omdat wij vandaag weer door een tijdzone zijn gereden. Dus konden we vanmiddag, toen we aankwamen op de camping, de klok een uur terug zetten. Dat scheelt een uur. Daarna het gebruikelijke evalueren. Wij waren het eens dit hadden we niet willen missen. Vanavond hebben we tot 22.00 uur buiten kunnen zitten. Terwijl het ook hier afkoelt maar we zitten nog steeds op een hoogte van ongeveer 1300 meter.

Morgen gaan we naar de “Antelope Canyon”. We zijn benieuwd.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!