Dag 13: What happens in Vegas

Door Antje en Pieter - 16-09-2022 16:52

14 september: Zion naar Las Vegas

 

Vandaag is de dag dat wij onze reis gaan terugverdienen of het toch gaan proberen want we vertrekken naar Las Vegas.

 

Maar eerst nog even door de Valley of Fire rijden. Maar als we net van de autostrade af zijn met nog een half uur te rijden staat het verkeer helemaal stil. Een agent vertelt ons dat de weg dicht is door een flash flood en dat het nog uren kan duren voor we door kunnen. Dan maar een stukje terugkeren en opnieuw de autostrade op. Hier komen we iets verder nog een afslag naar de valley of fire tegen. Deze dan maar proberen? 

Hier hebben we meer geluk. Regelmatig liggen er nog zand en stenen op de weg die het water heeft meegenomen en het is regelmatig heel voorzichtig rijden maar de weg is open. 

Hierna kunnen we langs Lake Mead verder rijden naar de Hooverdam. Helaas ligt de weg zo ver van het meer af dat we er slechts af en toe een glimp van zien. We stoppen wel voor een picknick met zicht op het meer.

Bij de Hooverdam doen we enkel het uitkijkpunt van de dam. Je kunt hierbinnen ook een rondleiding volgen maar ik heb gelezen dat deze niet zo veel voorsteld en we willen naar Vegas.

We slapen vannacht in het Ecxalibur Hotel op de strip. Het hotel heeft 4 zwembaden en hier wil ik eerst nog even gaan liggen voor we een lange avond op de strip tegemoed gaan. Pieter heeft hier niet zoveel zin in maar gaat toch mee. Helaas is er maar 1 zwembad open en is het er ook nog druk. Na een uur zijn we al terug op de hotelkamer.

Dan begint een heel lange wandeling langs de Strip. Als we terug in het hotel zijn heb ik meer dan 30000 stappen op mijn horloge staan. Maar we hebben wel alle belangrijke hotels gezien. We hebben in een avond een wereldreis gemaakt en zijn in New York, Egypte, Parijs, Rome en Venetië geweest. Ook hebben we de fonteinshow van het Bellagio en de vulkaanuitbarsting van het Mariage Hotel gezien. We hebben ook veel gokautomaten gezien maar besluiten te wachten met een gokje te wagen tot we terug in ons eigen hotel zijn.

Het is al na 12 als we eindelijk terug zijn. We krijgen beide een budget van $20. Al snel maak ik 1$ winst maar nog sneller ben ik dit ook weer kwijt. Als ik $15 heb opgemaakt ben ik het wel moe. Pieter heeft ook geen geluk en is iets later dan mij ook $15 kwijt. Dan besluiten we onze laatste $5 nog een een slotmachine te steken. Nu heeft Pieter wel geluk. Hij maakt $22 dollar winst! 

Dus na een hele avond op de strip zijn we maar $18 kwijt geraakt. We hebben onze reis dus niet terugverdient maar hebben ook geen gigantisch gat in onze portemonnee gemaakt.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan