Dag 21: Universal Studio

Door Antje en Pieter - 25-09-2022 13:23

22 september: Santa Barbara naar LA

 

Vandaag willen we zo snel mogelijk terug naar LA. We gaan immers naar Universal Studio. Om 10 uur gaat het park open en wij hebben nog een rit van 1,5 uur zonder file voor de boeg maar uiteraard is er file in LA. We vertrekken rond half 8 in Santa Barbara en komen juist om 10 uur aan in Universal.

Het park bevat attracties die gebaseerd zijn op bekende films. We gaan eerst naar het Harry Potter gedeelte waar Zweinstein en Zweinveld zijn nagebouwd. Hier doen we onze eerste twee ritten. We zijn onder de indruk van hoe het park eruit ziet. De wachtrij van de Harry Potter Ride loopt volledig door Zweinstein en tijdens de rit zijn er beelden van de echte acteurs gebruikt.

Hierna doen we de Universal Studio tour, waar een trein ons meeneemt naar echt filmsets. Op een scherm in de trein laten ze scènes uit films en series zien waarin deze filmsets gebruikt zijn. We zien oa een filmset van Jaws en van Bones. We rijden ook door twee studio's waar speciaal voor de studiotour een 3D animatie is gemaakt. De eerste is een combinatie van King Kong en Juressic Park en de twee neemt ons mee door de set van Fast and the furious. Onderweg maken we ook nog een aardbeving en een overstroming mee.

Hierna gaan we verder met de andere attracties in het park. We gaan oa nog in een rit van The Simpsons, Kong Fu Panda, Revenge of the Mummy, Transformers en Juressic World. Alle attracties gebruiken wel iets van 3D of video animatie. Dit geeft alle attracties iets extra maar we missen toch een gewone achtbaan.

Rond 4 uur hebben we alle attracties gedaan. We vonden allebei de Harry Potter rit het leukste en beslissen deze nogmaals te doen. In Zwijnveld neem ik ook een echt boterbier maar wat smaakt dit vies. Ik drink iets meer dan een halve beker op maar de rest beland toch in de vuilbak. Hierna gaan we naar de citywalk net buiten het park om onze laatste Amerikaanse hamburger te eten.

Omdat we goed optijd buiten zijn stel ik voor om nog naar Griffiths Observatory te gaan. Als we ons haasten halen we misschien zelf nog de zonsondergang. Tijdens ons eerste bezoek aan LA wou ik hier al naartoe maar toen heeft de jetlag er een stokje voor gestoken. Nu lijkt het even alsof het verkeer er een stokje voor steekt. Door 2 evenementen onderweg moeten we serieus omrijden en uiteindelijk doen we er meer dan een uur over om daar te komen en is de zon al onder.

Vanaf Griffith Observatory heb je het beste zicht over LA en over de Hollywood letters. De witte letters steken zelfs in het donker nog goed af tegen de donkere heuvels alleen voor een foto is het te donker. Binnen in het Griffith Observatory kun je een tentoonstelling over het heelal en de sterren zien en kun je door een telescoop naar Saturnus kijken en dit helemaal gratis. Ik ben blij dat we hier toch nog geraakt zijn.

Nu volgt nog een rit van 40 minuten naar ons hotel in Santa Monica. Omdat we in Santa Monica de kust en de pier al gezien hebben tijdens onze eerste dagen LA besluiten we morgenvroeg uit te slapen maar zetten voor de zekerheid toch maar een wekker om 9 uur.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan