Dag 17: Reuzenbomen en een stad op 7 heuvels

Door Antje en Pieter - 23-09-2022 19:03

18 september: Yosemite naar San Francisco 

 

Vandaag onze laatste dag in Yosemite. We gaan weer een ander deel van het park ontdekken nl. Mariposa. Om hier te geraken moeten we eerst nog een uurtje door het park rijden. Onderweg speuren we de omgeving weer af naar beren maar we moeten het doen met de ene beer die we de eerste dag gezien hebben. 

In Mariposa is er een grote parking vanwaar er een bus op en neer rijdt naar het begin van de wandelingen. Alle wandelingen beginnen langs hetzelfde pad. Dus als we van de bus afstappen vertrekken we zo snel mogelijk om de groep mensen die bij ons op de bus zaten zo snel mogelijk voor te zijn. Al snel zien we de eerste mamoetbomen waar dit deel van het park om bekend staat al staan. De bekendste hebben een eigen naam gekregen. Een van deze bomen is de tunneltree, hier kunnen we onderdoor lopen. Na een uur hebben we de belangrijkste bomen gezien en vertrekken we terug naar de auto.

We laten Yosemite achter ons en rijden door naar San Francisco. De rit duurt nog 4 uur en in de late namiddag komen we aan in ons hotel. Er is geen parkeerplaats bij het hotel zelf dus moeten we onze auto in een parkeergarage achter laten. Het probleem is dat ons hotel in het gevaarlijkste deel van San Francisco ligt en er in alle recensies van de parkeergarages in de buurt wel sprake is van ingebroken ruiten. We hebben echter weinig andere mogelijkheden dus we hopen dat we onze auto over 2 dagen heel terug vinden.

Ondertussen is het etenstijd geworden en besluiten we naar Chinatown te wandelen. Buiten een sportcafé zijn alle eetzaakjes hier redelijk leeg en we besluiten om een stukje terug te wandelen. Hier lag een Italiaan waar het wel heel druk was. We eten snel een pasta en gaan dan terug naar het hotel. We hebben morgen nog een ganse dag om San Francisco te ontdekken en overdag is dat vast veiliger dan ´s avonds (hoewel we geen problemen zijn tegengekomen).

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan