Dag 11 Seaworld

Door Jack & Marion - A long time ago

Vandaag gaan we naar Seaworld in San Diego, dat is een minuutje of 25 rijden van onze campground. Vannacht heerlijk geslapen, het is hier de perfecte temperatuur, overdag en snachts....heerlijk dus.

Wat een fantastische ervaring, dat Seaworld, ik weet nu precies waarom mijn moeder zaliger dit het allermooiste en leukste van Amerika vond. Wat een schitterend park, schitterende shows, mooie dieren, snelle attracties, doe dingen, circus acts, kortom een TOP park. Kaarten hadden we vooraf vanuit Nederland geboekt dit met 30 dollar korting, per stuk... De moeite waard dus, ze kosten normaal gesproken 89 dollar, echter het is iedere cent waard.

Toen we aankwamen hebben we eerst een rolstoel voor Marion gehuurd en later een  disabled pass ingevuld en gekregen. Hiermee bepaald men aan de hand van een vragenlijst welke attracties je mag bezoeken....het is en blijft Amerika, zichzelf goed indekken, stel dat je iets gebeurt 😇

We begonnen met de dolfijnenshow, tja.... In vergelijking met Harderwijk een verschil als tussen een Trabantje en een nieuwe Mercedes met alle opties. Show, dans, theater, fonteinen en natuurlijk dolfijnen die de meest waanzinnige capriolen uithalen. Genieten, zeker een half uur show, dit in een stadion (heb ze allemaal geteld) van ongeveer 4-5000 personen. We zaten net buiten de soak zone, het gebied waar je nat wordt.... De dieren zijn getraind om mensen bewust zo nat mogelijk te maken tot ieders vermaak.

Even later in het volgende stadion, bijna net zo groot, de Orca show gezien, alle superlatieven komen weer boven. Ongelooflijk wat men met deze grote, indrukwekkende dieren doet. 

Een volgend stadion toonde de huisdieren show, tientallen katten, honden, varkens, struisvogels, kangoeroes etc. De meest leuke en grappige kunsten uit. Show maken en het publiek gek maken kunnen die Amerikanen wel.

Verder was er nog een stadion met walrussen en zeeleeuwen en eentje met menselijk circus acts. Geloof me, VVV zou jaloers zijn op elk van deze stadions. ,!!

Het gaat te ver om al het andere uitgebreid te beschrijven..... Dus noem ik hier de hoofdzaken;

Dieren;
- haaienbassin waar je onderdoor kunt lopen.
- ijsberenbassin,  boven en onderwater.(alle andere idem dito)
- schildpaddenbassin, echt schitterend om te zien.
- walrussen bassin, indrukwekkend, wat een beesten
- Witte Beluga's, zeer zeldzaam en mooi/bijzondere dieren.
- Pinguins, 100-den , alle soorten
Etc. Etc

Shows,

-madagaskar live ! (Theatershow)

- cirque du sea ( circusact in/ aan/ boven het water)

Rides,
De kids zijn o.a. in de Manta geweest, een snelle wilde achtbaan, eveneens in de Atlantic een combinatie van een achtbaan en wildwaterbaan, en nog enkele andere attracties.

Het hoogtepunt / leukste was toch wel de interactieve kinderhoek waar je vissen mocht aaien / aanraken met als topper de cleanerfish. We hebben allemaal lange tijd in deze bassins met handen en armen gehangen en hebben onze dode huidcellen laten wegeten. Een zeer apart gevoel en je handen zijn echt zachter na afloop. 
Verder is wel grappig dat je hier een souvenir drinkbeker voor 10 dollar kunt kopen en telkens een refill voor 1 dollar. 

We zijn zeer voldaan en totaal verbrand naar de campground gegaan.... Af en toe is het emotioneel doordat Marion nog steeds heel emotioneel is en zit te sniffen van geluk..... We realiseren ons maar al te goed hoe gezegend we zijn dit met zijn allen mee te kunnen maken zeker na de afgelopen jaren en Marion's gezondheid. 

Op de terugweg een joekel van shoppingmall (Westfield) bezocht om nog wat eten in te slaan. We gaan nog even afkoelen in het zwembad en voldaan naar bed..... Wat een heerlijke dag !

Reacties

murkie A long time ago

Wow wat een verhaal echt vet om te lezen.

Bart en Nel A long time ago

Wat geweldigst jullie het zo fijn hebben,hebben jullie ook verdiend,knoevel van ós.

Els A long time ago

Wauw. lieve groetjes uit Venlo!

Braus en Marjan A long time ago

Geweldig dat jullie zo genieten!

Martin en Loes A long time ago

Waat ein verhaol weer, geweldig!
Geneet d'r maar van!

chrisje A long time ago

Kiepevel.

Harie A long time ago

Leuk um te laeze dees verhaole, geneet d'r van.

Veerle A long time ago

Wat prachtig om dit weer te lezen

loes en henk A long time ago

tot nu toe nog niet gereageerd. Maar we lezen het wel hoor! Genieten van jullie verslagen en kunnen ons veel weer voor de geest halen. Dikke brok in de keel van het laatste verslag. Geniet er allen van. Liefs Henk en Loes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!