Dag 18 San Francisco

Door Jack & Marion - A long time ago

Vanmorgen vertrekken we naar San Francisco. Een stad die 20 jaar geleden al onze harten heeft gestolen. We nemen een combinatie van highway 1 en 101 en na een uurtje of 2 arriveren we in SF south. Hoe dichter bij het centrum hoe leuker het wordt. In SF heb je vele leuke (ruitjes) huizen in allerlei kleuren. Deze zijn meestal netjes verzorgd en hebben allemaal wel gotische versieringen of mooie kleurcontrasten. Het ziet er zo gezellig uit, daar zou je wel willen wonen. Verder is de stad groen, vele parken en bosranden. We vervolgen de route want we hebben en campground geboekt in Greenbrae, op het schiereiland tegenover SF zo'n 10 mijl over de Golden Gate Bridge. We gaan dus met de camper de Golden Gate Bridge over, een belevenis om te mogen rijden over zo'n bekend landmark.

Aan de overzijde is het een stuk beter weer, het is minder mistig en het zonnetje schijnt. De campground is snel gevonden, niet te vergelijken met een KOA, maar het is schoon en heeft goede WIFI. Iedereen gelukkig !!

We besluiten direct de ferry te pakken naar SF. Op 10 min lopen van de campground zit een ferry-service naar SF. Deze reis duurt een half uurtje en onderweg steken we San Francisco bay over. In de verte zien we de Golden Gate bridge, Alcatraz en aan de andere zijde een brug met 2 rijlagen. Indrukwekkend ! Dat is overigens ook de snelheid van de ferry, op het dek kun je je amper staande houden. De skyline, die echt mooi is, komt steeds dichter bij. Ook het ferryhouse met een mooie ouderwetse klokkentoren zijn mooi en verwelkomen ons in San Francisco.

We lopen in SF tussen de wolkenkrabbers naar Chinatown, waar vele Chinese winkels zijn en de buurt zodoende volledig Chinees is. Hier kopen we nog wat frutsels en souvenirs en lopen terug naar het ferryhouse. Hier hadden we een leuk restaurantje gezien, weer een Mexicaan dus..., maar dat vinden we allemaal heel lekker. Zelfs Lieke, die normaal niets lekker vindt, zei dat ze hier heerlijk had gegeten. Op de campground aangekomen gaan de kids nog zwemmen en wordt er natuurlijk gekaart.

Voor morgen maken we een planning aangezien we gereserveerde kaarten voor Alcatraz hebben en daar op tijd moeten zijn....

Reacties

Braus en Marjan A long time ago

De Victoriaanse huizen vonden wij ook zo mooi en vrolijk. De Golden Gate lopend bekijken duurt 1 uur. Hij blijft ook steeds bewegen wat een vreemd gevoel geeft. Zelf ervaren. Hebben jullie de kabels gezien waaraan hij vastzit. Indrukwekkend dik gedraaid.
Alcatraz bereik je via Fischerman's Warf kun je visgeur opsnuiven !!
Grtz.

de Ucheltjes A long time ago

Wat een mooie foto van Marion op het strand. Je ziet er geweldig uit. Echt ontspannen en je kan zien dat je geniet van jullie reis en je gezin. Heerlijk om te zien!!!! Trouwens die foto van de dames op de ferry zou ik ook maar eens uitvergroten en vet ophangen. Begin soms toch wat jaloers te raken van al die mooie belevenissen.Dus geniet,geniet en geniet.!! Dan doen wij het automatisch ook.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!