Dag 13 Los Angeles - Beverly Hills

Door Jack & Marion - A long time ago

Vanmorgen afscheid genomen van de leuke campground in San Diego. We vertrekken richting Los Angeles en verwachten niet dat het druk is, aangezien het zondag is........

Holy Moses, 😳😳😳, wat een drukte, het rijdt en daar is alles mee gezegd, hoe dichter bij LA hoe drukker het wordt op de veelal 10-16 baans wegen. Later horen wij dat er 2 miljoen mensen wonen in La en dat morgenvroeg (maandagmorgen) tijdens rushhour er 12 miljoen mensen bijkomen die in en rond LA werken...... In enig perspectief dat is op enig moment zo'n beetje heel Nederland in beweging is op deze wegen.

Onderweg rijden we een beetje om naar Orange County, naar de winkel van Jarrod en Brandi, het immer kibbelende stelletje uit Storage Wars. Natuurlijk zijn ze er zelf niet, maar het personeel hebben we wel eens op TV gezien.hun winkel heet Now and Then, ze hebben ook een eigen merk kleding; Outlaw Apparal. Natuurlijk T-shirtjes gescoord en ondertekende foto's , leuk.

We rijden verder richting LA en de contouren van downtown LA , een wereldstad, doemt op. We rijden door LA met de camper naar Beverley Hills. In het kader van " how big is your car ?" val ik wel op met mijn 10 m lange camper, tussen de hoofdzakelijk dure Europese auto's, vooral Mercedes, BMW en Porsche vullen de straten met hier en daar een Hummer of Ferrari !!  Dure, dure huizen, mooie lanen met palmbomen en grote hekken typeren deze wijk. Geen sterren ⭐️⭐️⭐️ gezien of ze zitten verstopt achter de veelal geblindeerde ruiten. 

We besluiten de campground in Balboa (noord LA) op te zoeken en daar verdere plannen te maken. We besluiten na een discussie met zijn allen niet meer naar Hollywoord te gaan, maar dat overmorgen te doen. Vandaag doen we lekker niets meer (15:00h). Dat terwijl hier geen zwembad is ...

Deze campground is eigenlijk geen vakantie-oord, hier staan met name acteurs en actrices die in het seizoen of tijdelijk in Hollywood werken. Ook is op deze campground een aflevering van CSI LA opgenomen, er schijnt een uitzending te zijn waar ze een camper opblazen.... Dat was hier 😜😜😜, de foto's hangen in the office. De eigenaar heeft naar eigen zeggen er 30 grand (30.000 dollar) voor gekregen.

De beheerder is een fantastische kerel en  vindt Dutch people wel aardig, hij heeft een Victory street op zijn campground, speciaal voor de Germans....... Because we won the War ! 

We hangen maar een beetje rond, checken het internet en maken 's avonds heerlijke macaroni. We besluiten uit te zoeken hoe je met de taxi of metro naar Universal studios komt, hoeven we morgen namelijk niet de camper mee te nemen. Uiteindelijk besluiten we toch de camper mee te nemen......kunnen we gaan en staan wanneer en waar we willen.

Marion en ik zijn nog even wezen kijken in een Mexicaanse buurtsupermarkt... Niet te vergelijken met de grote ketens, maar wel een echte slager, dus veel vers (?) vlees, en bijzondere zaken als runderpoten en magen en in verhouding veel verse groente en fruit. Hier hebben we lekker pruimen en limoenen gekocht.

De kids zijn inmiddels volledig aan het ver-Amerikaniseren ; ze hangen de hele dag rond in de recreation room  8-ball biljart aan het spelen en Braus heeft al skateboard les gehad van een ander jongetje op de camping.....dat ging best wel goed.

Morgen Universal Studios !!! Het enige nadeel...... We hebben geen coupons kunnen scoren.dat gaat dus wel wat kosten 😰😰😰

Reacties

Jack Stroeken A long time ago

En kleine correctie, het is geen CSI maar NCIS LA.... Volgens Lonneke ben ik een sukkel dat ik het verschil niet weet 😳😳😳

Charlotte A long time ago

Hoi,
Ik ben terug van een weekje weg geweest en lees nu weer jullie avonturen.
Wat een stoere actie, met een camper over die drukke wegen.
Veel plezier.

Martin A long time ago

Effe op iT aete truuk komme. Eine collega van mich good de tip um ens beej TGI Fridays te gaon sete. Is auk eine groete keten maar ut aete is stökke baeter. Veural bekint um waanzinnige spareribs. Fijne vakansie nog.

de Ucheltjes A long time ago

Ook wij zijn weer terug in eigen land. Jack vet respect voor je met al die kilometers die je al hebt gereden en nog zal gaan in deze vakantie om zoveel mogelijk te zien en te beleven. 1600 kilometer vanuit Spanje is voor mij meer dan genoeg. net lekker even de afgelopen 3 afleveringen van jullie zitten lezen. Top dat het allemaal zo goed verloopt en dat het met Marion ook zo goed gaat.Je kan echt lezen (dus bijna voelen) hoe geweldig jullie ervan genieten. Van elkaar en de prachtige dingen die jullie beleven. Wij kijken uit naar de dag van morgen.O ja, ik moet van Sander doorgeven dat AZ gewonnen heeft van VVV. Dat blijft hij toch leuk vinden . Natuulijk wil hij ook graag jullie op de hoogte houden. ( ahum) groetjes J en J en de kids

Theo Stroeken A long time ago

Gelukkig dat het goed gaat met Marion
Ben zelf gisteren teruggekomen van de Zillertalreis .Natuurlik niet vergelijkbaar met wat
jullie beleven .
Wat zullen de kinderen verbaasd zijn
Maar wat is Oostenrijk mooi en we hadden een leuke groep en een geweldige chauffeur-organisator
Vertel later meer.
Groeten Opa Thei

Veerle konings A long time ago

Was ik maar meegegaan!!
Zoals je alles beschrijft, zit ik hier te watertanden
Gr Veerle
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!