Door Zion NP naar Bryce Canyon

Door Weer naar Canada - A long time ago

Vrijdag 26 mei

We zijn vanaf de camping weer het Zion NP ingegaan. Wat een goede keuze hebben we gisteren gemaakt! Bij de shuttlebussen stond nu een wachtrij van bijna een uur! Gisteren konden we gelijk instappen.
De route van vandaag is ook de doorgaande route richting Bryce. Het begint na ruim 4 mijl met een enorm aantal haardspeldbochten met een behoorlijk stijgingspercentage. Maar de uitzichten zijn spectaculair. Nadat we boven zijn aangekomen komt er een tunnel. De tunnel is geboord rond 1930 en was dus aangepast aan het toenmalige verkeer: paard en wagen en een enkele auto. Wel redelijk hoog maar smal.
2 personenauto’s kunnen elkaar maar net passeren. Voor de campers en ander breed vervoer is er een speciale regeling, Bij het ingaan van het NP moet je een permit kopen ($15,00) om de tunnel in te gaan. Je meld je voor de tunnel bij een ranger en van hem krijg je toestemming om alleen de tunnel in te rijden. Je moet in het midden rijden en het overige verkeer wordt tegengehouden.  Heel apart gevoel als je daar alleen door de tunnel rijdt.

Na de tunnel blijf je nog even in het park met de mooie rotspartijen. Eénmaal uit het park wordt het weer een gewone highway en wordt de snelheid weer wat hoger. De afstand van vandaag is ook weer goed te doen (140 mijl) dus we waren vroeg op de camping. Onderweg toch weer genoten van de uitzichten. Een geheel wisselend landschap.

De middag rustig aan gedaan. We hebben de was gedaan, is nodig na 10 dagen!
De camping, Ruby’s Inn, is een onderdeel van Best Western Hotels. In de nabijheid is dus een hotel en vele cabins. Ook dus een General Store waar van alles te koop is. We hebben lekker de rest van de middag in de shops rondgelopen.

Bij het inchecken kregen we een foldertje mee over een country avond. Diner en muziek etc. We zijn hier naar toe geweest en hebben het prima naar de zin gehad.

Morgen gaan we met de shuttlebus Bryce Canyon in. Het beloofd een spectaculaire dag te worden!
Nu gaan we als het glaasje wijn leeg is, lekker  naar bed . Het is alweer doodstil op de camping.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!