Op weg naar Lake Powell

Door Familie Kuijvenhoven - 17-07-2017 07:24

Vrijdag 14 juli

We staan vroeg op. Peter en ik zijn erg vroeg wakker en we vinden het fijn om een keer voor de ergste hitte op weg te gaan. De rest vindt het wat minder fijn ;-). We ontbijten simpel en ondertussen lopen er een elk en haar jong voorbij. Prachtig zo in de stilte van de ochtend. 

We gaan vandaag naar Lake Powell bij Page. Onderweg zullen we stoppen bij Desert View en Horseshoe Bend. Nadat we de slide-out's weer ingeslided hebben gaan we op pad. Bij het uitchecken staat er weer een vriendelijke ranger. "Hope you had a good time", " where are you going?" en " have a good trip" beantwoorden we weer in ons beste amerikaans. De overdreven Gooische "R" doet het hier goed. We komen om 7.55 uur aan bij Desert View, 5 minuten voor tijd dat de uitkijktoren open gaat. Best bijzonder voor ons ;-). Eerst kijken we bij het viewpoint naar beneden. We kunnen vanuit hier de Colorado River zien. Vanuit een replica van een Indiaanse toren werpen we een laatste blik op de Grand Canyon. 

We rijden verder door het oneindige landschap. Zo ver als je kunt kijken zie je niets, en daarna zie je ook weer niets. Ja, vlaktes met stenen en woestijnplanten, en af en toe paarden of gitzwarte koeien. Maar het is allemaal enorm weids. Vlak voor Page is Horseshoe Bend. De Colorado River maakt hier een bocht in de vorm van een hoefijzer. We parkeren en stappen uit. Kleng! Het is HEET. We hebben best al wat hitte gevoeld maar dit lijkt nog weer een stapje heter. Dus water mee en goede schoenen aan want we moeten ongeveer 1,5 kilometer door heet, mul zand lopen. Het zicht op de groene rivier is prachtig. En ook wel spannend want wil je de bocht echt goed kunnen zien, dan moet je naar de rand lopen die wat omhoog loopt. En er zijn geen hekken. En er zijn chinezen, of japanners, we zien het verschil niet. Maar chinezen houden niet van wachten en ze zijn met veel. Dus als je net voorzichtig op de rand staat willen zij er bij.

Bij Page rijden we met onze vrachtwagen over de Glen Canyondam waarna we bij Wahweap RV Park aankomen. De plek is weer een full hook-up en we hebben weer een firepit en bbq. Ook hier is het heet. Gelukkig hebben we airco dus die draait overuren. We worden weer hartelijk welkom geheten door onze buren "Hi guys, how are you doing?". Ik ga 2 wassen draaien bij de receptie terwijl de rest, behalve Pieter, gaat zwemmen in het meer.  Ondertussen probeer ik wat via de wifi te posten op Tioga en Instagram maar dat gaat helaas nauwelijks. Dat is op de meeste campings zo. De was hang ik bij de camper op en die is met een half uur droog. De warrmte heeft ook voordelen. Wat ik dan niet weer snap is dat de amerikanen hun was allemaal in de droger deden. Gemak waarschijnlijk, zoals hier veel gemak te koop is. Maar misschien daarover later meer. Morgen vroeg op, ja we beginnen er lol in te krijgen, want we hebben een boot gehuurd waarmee we lekker Lake Powell op gaan.

P.S. Door de slechte wifi kan ik helaas geen foto's laden. Bij de eerst volgende gelegenheid zal ik dat doen.  

Reacties

Wiggert en Geertje Pols 17-07-2017 16:54 {{button-46354}}

Beste Fam Kuijvenhoven
Fijn dat wij jullie verslagen kunnen volgen. Ik zelf beleef het toch een beetje mee.
En ook volg ik het op kaart. Het moet een hele belevenis zijn ,maar wel warm.
Wij wensen jullie verder een goede rijs toe, en rij voorzichtig. Jammer dat Jasper niet mag rijden.
vriendelijk groeten
Wiggert en Geertje Pols
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan