Los Angeles

Door Familie Kuijvenhoven - 17-09-2017 23:00

Woensdag 2 augustus

Doordat de bedden zo heerlijk liggen en de kamer helemaal verduisterd is slapen we lekker uit. Daarna schuiven we aan bij het uitgebreide ontbijtbuffet. 

Vandaag gaan we eerst naar Hollywood Boulevard. Ons hotel zit bijna om de hoek dus we zijn er zo. We hebben een goeie tip voor een parkeergarage dus daar rijden we naar toe. Daar aangekomen worden we gelijk aangesproken of we valid parking willen. Nee, we willen gewoon parkeren en dus worden we naar boven verwezen. Daar aangekomen zien we geen enkele vrije plek. Voordat we na kunnen denken over wat nu, komt er een parkeerbeheermeneer naar ons toe en die zorgt er wel voor dat onze auto hier kan staan voor jawel, een kleine tip ;-). Het komt er op neer dat de auto daar dubbel geparkeerd staat en hij de auto verplaatst wanneer nodig. We hebben geen zin in verder zoeken naar een parkeergarage dus we doen het. We ruilen de sleutels in voor een bonnetje met een nummer en we lopen naar de lift. Naast de lift kunnen we naar beneden kijken achter een gebouw en daar zien we de set van Jimmy Kimmel Live. Mij zegt het niets maar het schijnt een talkshow te zijn. Het is behoorlijk warm vandaag, drukkend alsof er een onweersbui los gaat barsten. In de lift is het zo nodig nog benauwder dus we zijn blij wanneer we beneden zijn. 

We komen midden op Hollywood Boulevard uit dus dat is top. We lopen langs de vele souvenirswinkels en zien de beroemde sterren van de walk of fame. De meesten zeggen ons niets maar soms zien we er één die we kennen en nemen er dan en foto van. Ook zien we de uitgezakte versies van Superman en Spiderman met dikke buik waar mee je voor een paar dollar op de foto kan. Of de gerimpelde Marilyn Monroe met klutsknieën :-).   Bij het Highland winkelcentrum lopen we omhoog en daar hebben we leuk uitzicht op de Hollywood letters in de hill's.  Daarna gaan we nog bij het Chinese Theater kijken want daar liggen ook de handafdrukken en handtekeningen van veel Hollywoodsterren. Het is er heel erg druk maar Rosanne vindt de tegels van Julie Andrew's en van de cast van Harry Potter. We lopen nog wat verder de boulevard af en daarna gaan we richting auto. Die staat er gelukkig nog, alleen omgedraaid maar das alleen maar handig want nu kunnen zo weg rijden. Peter tipt de parkeerbeheermeneer en die lacht vriendelijk dus het zal wel oké zijn.  

We stellen de navigatie in op het Griffith Observatory. Dat is een uitgebreid planetarium waar je van alles te weten kan komen over het sterrenstelsel, het heelal, de aarde, eb en vloed, zwaartekracht etc. Het ligt niet ver bij Hollywood Boulevard vandaan op Mount Hollywood. Je hebt daar een prachtig uitzicht over Los Angeles en je ziet de Hollywood letters daar redelijk goed. De rit er naar toe is leuk want je rijdt door een buurt met hele mooie huizen en door het Griffith Park. Boven aan gekomen is het erg druk en parkeren lukt niet gemakkelijk, maar we vinden zo waar een plekje. Het stuk lopen naar het observatory valt niet mee want het is inmiddels bloedheet. Niet iedereen wordt daar gezelliger van...... Een deel van ons gaat naar de Hollywood letters kijken en de rest gaat als een speer naar binnen waar het heerlijk koel is. Wanneer we allemaal binnen zijn lopen we langs de verschillende interessante dingen. Bij de ingang hangt een grote pendule die mee beweegt met de draaiïng van de aarde. Er onder staan kleine staafjes in een rij waarvan de pendule elke 24 uur ééntje om stoot. Zo is zichtbaar dat de aarde beweegt. Erg fascinerend om te zien want dat de aarde beweegt besef je eigenlijk nooit. We hebben nog veel meer leuke dingen daar gezien maar daar zal ik jullie verder niet mee vermoeien, ga er zelf maar een x naar toe ;-). Ik vond het iig verrassend boeiend en we hadden uiteindelijk tijd te kort want er stond nog iets op ons programma vandaag! 

Vanaf dat de familie Vermeer met hun kids, en daarmee ook Pieter's vriend Mels, naar Los Angeles is verhuisd leek het ons super tof om een x bij hun langs te gaan. Nu had ik natuurlijk al wel het plan om binnen een paar jaar deze reis te gaan maken en ik vond het te leuk om het voor elkaar te krijgen dat we daadwerkelijk bij hun een bakkie zouden gaan doen maar toch, het moet allemaal maar passen en lukken. 

En nu is het zover!!!!! Leuk leuk leuk! We gaan gewoon naar ze toe. Dat bedenk je toch niet? Nou, toch wel :-). Hier in Ambacht woonden ze 300 meter bij ons vandaan en nu 8981 kilometer! We hebben er allemaal erg veel zin in maar vooral Pieter kan niet wachten om Mels weer te zien. Hij mist hem echt thuis. Het is een aardig eindje rijden want ze wonen net onder Los Angeles in Irvine en het verkeer is weer erg druk maar uiteindelijk rijden we een half uurtje later dan gepland de straat Pembroke in. Wanneer we uitstappen komt de familie al naar buiten en begroeten we elkaar hartelijk. Toch een gek gevoel om elkaar te ontmoeten zo aan de andere kant van de wereld en eindelijk in hun woonomgeving te zijn. Maar wat leuk. We kletsen gelijk honderduit en bedenken dan dat we maar beter binnen verder kunnen gaan :-). Jantine en Bart hebben een heerlijk uitgebreide bbq voorbereid. De jongens gaan gewoon verder of er geen tijd tussen heeft gezeten en verdwijnen naar boven. Super leuk voor ze. We eten en kletsen en eten en kletsen tot het donker wordt en nog later.... Helaas komt er weer een eind aan maar wat was dit leuk zeg. Bart en Jantine, Jort, Mels, Danee en Finn; super bedankt voor jullie gastvrijheid en gezelligheid! En jullie weten het hè? Soms gewoon het bonnetje weggooien ;-))))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Jan van der Worp 28-09-2017 22:54 {{button-49904}}

Alweer een goed verhaal. Nog een keer heen Toos!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan