Las Vegas

Door Familie Kuijvenhoven - 30-07-2017 07:55

Zondag 23 juli

 

Vandaag naar de Strip. Maar eerst wat uitslapen. Een iet wat andere invulling van de zondag dan thuis. Dat is wel vaker op vakantie zo maar hier in Vegas waar echt alles draait om geld en vermaak voelt dat toch nog weer anders. Ik ben dankbaar dat ik weet dat er meer is dan dit en dat ik mijn geluk en zekerheid niet in geld en goed hoef te zoeken.  

De kids zijn beter in uitslapen dan Peter en ik. Peter gaat zwemmen en ik ga maar es wat wassen draaien én drogen. Ik wil het wel buiten hangen want het is in een mum van tijd droog maar je mag hier op deze campground geen waslijnen hangen van je camper naar iets anders. Ik hang dus wat dingen aan een lijn onder het zonnescherm en op de stoelen maar de rest gaat tegen mijn zin in de droger in. De was hier doen is geen pretje want in de laundryroom is geen airco, maar wel drogers die de boel nog verder opwarmen. En aangezien ik  best wat wassen had was ik er wel een tijdje zoet. Toen ik klaar was was ik zelf ook aan een wasbeurt toe.

Rond een uur of 2 gaan we met de shuttlebus naar de Strip. We worden om de hoek van het Venetian afgezet en dat komt mooi uit want daar binnen is een grote shoppingmall waar we graag naar toe willen. Ook is de Venetian helemaal in Venetiaanse stijl gebouwd en dat willen we graag zien. De entree is enorm en er vaart een gondel door een canal. Het canal loopt door naar binnen waar je het idee hebt dat je “echt” buiten loopt in Venetië. Glimmende keitjes, blauwe luchten met witte wolken, pleinen met  Italiaanse restaurants en bruggen over de canals. En winkels, veel winkels. Ondanks dat het buiten goed heet is kan je hier dus prima winkelen omdat alle malls binnen in de hotels zijn waar het koel is door de airco.

We zien dat Carlo’s Bakery hier ook zit en dat vinden Sophie, Rosanne en ik erg leuk want dat hebben we veel gekeken op TLC. NA wat zoeken vinden we de winkel en het restaurant.

We gaan verder en willen graag wat drinken en snacken. De eerste dag dat we in Vegas waren zijn we in Caecar’s Palace geweest en daar hebben we een Cheese Cake Factory gezien. Daar hebben we onze zinnen op gezet en we gaan daar naar terug. Wanneer we daar komen is het tegen etenstijd en we besluiten om daar te eten en als toetje cheesecake te nemen. We hebben ze al in de vitrine zien staan en er staan echt heerlijke creaties. We wisten niet dat je bij de Cheese Cake Factory ook gewoon kunt eten maar het is er heerlijk. Omdat we best vol zitten en cheesecakes behoorlijk vullend zijn nemen we 3 punten en delen we ze. We zien het om ons heen ook gebeuren.  

We gaan naar buiten, de warmte weer in. Bij hotel Bellaggio kijken we naar de fonteinshow voor het hotel. De omvang is groot  maar het spektakel valt wat tegen. Waarschijnlijk omdat de muziek van Céline Dion is, My heart will go on, een beetje een traag nummer. Wanneer we de muziek van Tiësto hadden getroffen dan was het misschien wat pittiger geweest. We lopen door het Bellaggio naar buiten verder de Strip op. Het is nu donker en alle lichtjes en reclames zie je nu goed. Ik kijk om me heen en geniet van het geheel. Ik vind het hier leuker dan op Fremontstreet.

Bij hotel New York New York gaan we naar binnen en daar loop je weer in een heel andere sfeer. Er rijdt hier een achtbaantje door en om het hotel. Buiten lopen we over de Brooklyn Bridge en zien we het Vrijheidsbeeld. Ondanks dat het allemaal nagemaakt is vinden we het toch leuk om te zien.

We gaan nog naar het Hard Rock Café en de M&M Store en dan vinden we het oké geweest. Het is inmiddels tegen 23.30 uur en we worden moe. Je loopt hier heel wat af máár we vonden het erg leuk.

Een über-taxi brengt ons weer keurig naar de camper terug.          

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan