Arches National Park

Door Familie Kuijvenhoven - 20-07-2017 07:15

Maandag 18 juli

Omdat we bij Monument Valley geen tour doen blijven we maar 1 nacht op Gouldings Campground. Tijdens het rijden door het landschap zie je alle butte’s goed. Ze zijn zo groot en ze staan zo ver uit elkaar dat wij niet de meerwaarde zien van een tour heel dicht langs de butte’s.

We ontbijten op ons gemak tussen de rode rotsen en vertrekken dan richting Arches. Ook daar zullen we maar 1 nacht blijven. Arches National Park is niet zo heel groot en je kunt de verschillende plekken waar de bogen en “ramen” zijn goed met de auto of RV langs gaan. Onderweg genieten we weer van de prachtige vergezichten en geregeld rijden we redelijk dicht langs de butte’s. Bij Arches zullen we verblijven op een KOA-campground in Moab. Wanneer we Moab naderen is de omgeving niet zo adembenemend meer vinden wij. Er staan armoedige bouwvallen langs de weg, alleen of in groepjes. De grond en omliggende “heuvels” zijn niet meer diep rood maar vaal oranje en grijs. Ook zijn het geen grote massieve stukken meer maar veel los gesteente. Wanneer we de campground oprijden worden we nog minder enthousiast. Wat een troosteloze toestand. Het is 1 kale grindvlakte met hier en daar een zielig boompje.

Wanneer we uitstappen voelen we ook hoe heet het hier is. Mmmmmmm….. we lopen de receptie binnen en worden vriendelijk geholpen. Daarna rijden we naar onze plek. Die is ruim en er staat een bbq en een kromgetrokken picknicktafel. We moeten het allemaal even laten bezinken en besluiten om binnen in de airco te lunchen. Ik loop ondertussen naar het sanitairgebouw en dat ziet er gelukkig prima uit.

Omdat het zo ontzettend heet is gaan we wat later in de middag naar Arches Park dan in eerste instantie de bedoeling was. We komen bij de ingang en dan moeten we eerst een flink stuk naar boven rijden. Op de kaart staat heel overzichtelijk hoe je kunt rijden om bij de verschillende arches en window’s te komen. Omdat we niet heel veel tijd hebben rijden we eerst naar Delicate Arch. Dat is 1 van de grotere bogen die ook nog heel mooi los in de omgeving staat. We stappen uit en lopen een trail van ongeveer 10 minuten. Dan zien we dat we iets niet goed hebben gedaan. We staan op het viewpoint van Delicate Arch en niet bij het ding zelf. We zien de boog dus van ver. Niet wat Roos en ik wilden, de rest heeft elke keer geen idee wat we nu weer gaan zien en hobbelt gewoon met ons mee, en omdat het heet is raken we een beetje geïrriteerd. We lopen terug en rijden naar een andere boog. Niemand is meer enthousiast om in de hitte te lopen dus we rijden naar Sandy Arch die 300 meter van de parkeerplaats ligt. We stappen uit en het wordt bewolkt. Dat vinden voor nu wel fijn. Maar met dat het bewolkt wordt begint het flink te waaien. En Sandy Arch heet niet voor niets sandy bedenken we ineens. Het zand waait op en we moeten iets voor ons gezicht houden of omgekeerd lopen om geen zand in onze ogen te krijgen. Bij de redelijk kleine boog maken we gauw wat foto’s en lopen gezandstraald weer terug. Niemand is meer gemotiveerd om naar de stenen bogen te gaan kijken. Behalve Ro en ik. Wij weten wat hier te zien moet zijn en willen dat vinden ook. Dus we gaan nog naar 1 plek.

Daar aangekomen zien we rondom om ons heen de enorme arches en windows waar we naar op zoek zijn. Jasper en Sophie hebben geen zin meer om mee te lopen dus wij gaan met z’n vieren op pad naar de Double Arches. En wat is het indrukwekkend groot en mooi. Je kunt er helemaal in klimmen en als je dan omhoog en om je heen kijkt ervaar je de grootsheid nog meer. Peter, Rosanne en Pieter klimmen helemaal naar de doorkijk maar ik vind dat te hoog. Ik maak de foto’s wel. Wanneer ze boven aan de rand zijn ziet dat er zo mooi uit. Zij én ik kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Als ze naar beneden klimmen blijven we nog een poos staan en we klimmen wat heen en weer om alles goed in ons op te kunnen nemen. Ook het uitzicht naar de andere kant waar de window’s zijn ziet er adembenemend uit. Dan komt de zon ineens door en die schijnt precies door de boog. Wauw! Ik vind het zó mooi. Rosanne ook en zij klimt gauw terug. Daar staat ze, in de enorme arch met de zon achter zich. Ik kan niet omschrijven wat voor gevoel het me geeft maar ik vind het intens mooi. Misschien dat de foto het een beetje over kan brengen. We lopen met een heel fijn gevoel terug naar de camper. Dit maakte alles weer goed.

Terug op de campground is het minder heet en kunnen we buiten zitten. Ik steek de bbq lekker aan voor de kipschnitzels en worst. Binnen bak ik aardappels en Roos maakt heerlijke sla. De kromme picknicktafel doet er niet meer toe. Daarna neem ik uitgebreid de tijd om de bbq-lucht en het zand uit m’n haar te wassen in de lekkere douche. Morgen vertrekken we gelukkig van deze minder leuke plek maar de dag is beter geëindigd dan gedacht ;-).

Reacties

Maaike 20-07-2017 07:56 {{button-46451}}

Veel plezier. Jullie genieten volop van deze reis volgens mij.

Inge 20-07-2017 08:52 {{button-46452}}

Leuk om mee te lezen met jullie avonturen! Blijf genieten van deze reis!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan