Dag 13: Bryce Canyon

Door Simone & Jimmy - A couple of years ago

Zondag 30 september

Gisteren hadden we in Bryce al gezien waar we de auto neer konden zetten om op de shuttlebus naar Bryce te stappen. Ook hadden we een krantje gekregen met de verschillende hikes die we konden doen en welke er afgesloten waren. Net als in Yosemite en Sequoia waren ook in Bryce bosbranden geweest deze zomer, waardoor sommige wegen nog hersteld moesten worden. De eerste shuttlebus vertrok om 8 uur, waarmee we lekker op tijd in het park konden zijn. Zo 's ochtends is het altijd wel fris, maar we merken dat het weer nu een beetje aan het veranderen is. Het waait harder, is kouder en er is regen op komst. Dat wordt nog wat voor Arches over een paar dagen.. Voor nu lekker de joggingbroek en dikke trui aan. (Voor volgende week staat zelfs sneeuw voorspeld in Bryce!) 

Vanaf het shuttlestation is het nog maar een klein stukje naar het national park, waar we bij #3 (Bryce Point) en #4 (Inspiration Point) uitstapten voor een prachtig uitzicht! Waar je eerst nog door de bossen rijdt, kijk je vervolgens opeens naar de hoodoos enkele honderden meters lager. Omdat we ook zelf graag naar beneden wilden gaan, kozen we daarna voor de Queen Garden Trail en aansluitend de Navajo Loop Trail. Deze hike brengt je van Sunset Point naar Sunrise Point langs de hoodoos onderin het dal. Wij hebben er ongeveer 1,5 uur over gedaan en vonden het echt schitterend. Je voelt het flink in je kuiten en zit vervolgens helemaal onder het zand, maar vooral bij Wallstreet is het heel gaaf om tussen de hoge rode muren heen te lopen. Pff, je voelt je wel echt heel vies na deze trail!

Om naar Rainbow Point te kunnen gaan (het hoogste punt van Bryce Point) moet je plekken reserveren in de shuttlebus, helaas wisten we dat niet.. blijkbaar moest dit 7 dagen van tevoren. De bussen zaten nu al vol, dus dan maar terug naar de auto en met de auto opnieuw het park in. Bij het uitzichtpunt vertelde een ranger over de geschiedenis van het landschap en hoe het over miljoenen jaren steeds veranderd is. Super maf om te horen dat hier eerst grote dinosaurussen zwommen.. Op de weg terug nog gestopt bij verschillende uitzichtpunten, die steeds weer laten zien hoe mooi Bryce is.

In Old Bryce Town hebben we nog een heerlijk ijsje gegeten voordat we in het hotel weer lekker alle viezigheid van ons af konden wassen. 's Avonds nog even wat boodschappen gedaan en lekker een hamburger met frietjes gegeten (al komt er wel heel veel herhaling in het eten hier, pasta of hamburger met frietjes).. Nu kijken we nog even wat series die we normaal in NL niet zouden kunnen zien (Talking Dead) en dan op tijd slapen om morgen de lange reis naar Arches te maken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan