Mesa Verde

Door Marian en Arie - A couple of years ago

21 april

Vanmorgen zijn we na het paasontbijt naar Mesa Verde National Park gereden. Daar is een kilometers lange canyon, met in grotten gebouwde historische Indianen woningen. Maar eerst naar het info center. Vandaar het park verder ingereden. Tjeetje wat is dat groot. Een slingerende bergweg met een tunnel. En onderweg kan je overal stoppen bij uitzichtspunten of om te lopen langs een trail. Je rijdt de hele tijd, zo'n 20 km, door een prachtig gebied met verschillende landschappen en alles boven de 2500m, dus ook nog veel sneeuw. We hebben onderweg koffie gedronken, gestopt bij een picknick plaats voor de lunch en veel gezien. Ook vandaag weer zonnig warm en helder weer, ik schat zo'n 22 graden. Vanmorgen op Google stond dat het max 15 graden zou worden. Boffen wij toch maar. Alles wat er te zien is in het park hebben wij ook bekeken en we hebben ook een trail gelopen om the Balkony House wat dichterbij te zien. Omdat het niet opengesteld was voor publiek.

Om 17.00u sloot het park en dat is ook de tijd dat wij eruit reden weer terug naar Durango om daar te overnachten. We zijn dit keer naar de Mac gegaan om daar een maaltijd te bestellen, ook omdat het ondertussen al 18.30 is en we nog naar de camping moeten. Even lekker makkelijk.

Morgenochtend gaan we bijtijds naar het station om met de trein de bergen in te gaan. Wordt vervolgd.....

 

Reacties

Lilian A couple of years ago

Leuk dat jullie Mooi weer hebben.
Ook nog prettige paas dagen van mij toegewenst.
Het Klint er naar dat jullie Lange dagen makes, maar wel een hoop mooie dinged zien.
Groetjes en tot morgen

Marianne A couple of years ago

Klinkt zoals iedere dag weer heel bijzonder! Wij zijn ook eens in zo’n park geweest met Indianen grotwoningen, ik weet alleen niet meer precies in welke plaats dat was. Moet ik toch weer eens in het fotoarchief duiken 😀. Fijne dag vandaag met de treinreis.

Fred A couple of years ago

Wat maken jullie een prachtige reis! Natuur en cultuur het is er allemaal.

Nel A couple of years ago

Ik heb net alles gelezen, het is weer een bijzonder afwisselende reis genieten voor jullie en goed weer alvast een fijne dag toegewenst.

Groetjes Sjors en Nel

Cees A couple of years ago

Hallo reizende woonwagenbewoners.
Veel te zien voor jullie en ik lees de verslagen dagelijks. Klinkt erg mooi met overweldigende natuur tijdens deze vrijwillige hoogtestage. Geen last van hoogteziekte verschijnselen?
Ik neem aan dat jullie foto's maken bij de vleet echter komt dat bij mij niet door denk ik. Tot nu toe heb ik 7 foto's gezien waarvan ook nog een dubbele die ik ga proberen te ruilen natuurlijk met andere mensen die misschien een andere dubbele hebben.
Ik weet niet of ik de enige ben of dat het een probleem is die andere lezers ook hebben. Ik ben in ieder geval de eerste die het aangeeft en misschien ben ik ook de enige die dit treft.
Ik ga door met lezen en dat is ook al indrukwekkend genoeg.
Veel mooie nieuwe ervaringen en belevingen zoals je dat tegenwoordig moet noemen.
Cees.

De vosjes A couple of years ago

Hey wat een verhalen. Jullie vermaken jullie wel en hebben veel gezien en te doen.
In Nederland (Steenbergen) gaat het ook gied, het is nu vakantie dus zien we de kinderen lekker veel. Na Komend weekeind komen Sophie en Niels logeren, kunnen ze kijken hoe het met het poezenbeest gaat. Die voelt zich al aardig thuis en ben benieuwd hoe hij het vind met vier kinderen in huis.
Richard wil ook graag jullie verslagen ontvangen, kan hij in de contactenlijst worden toegevoegd?
Dikke kus van de vosjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!