Canyonlands

Door Marian en Arie - About a year ago

26 april

Gisterenavond hebben we besloten om alsnog naar Canyonlands te gaan, ligt vlakbij Moab. Eergisteren schreef ik dat we per toeval door Canyonlands waren gereden. Dat was een foutje we reden toen door Dome Plateau. De UT 138 is met hoge plateau's en beneden langs de Colorado rivier, te mooi om waar te zijn, er liggen daar kleine campings, heel basic maar wij wilden daar graag naar toe. Helaas waren al de 5 campings al vol en gingen we terug naar Moab om daar tegen 21.00 u. aan te komen op een camping. De receptie was net gesloten maar gelukkig werden we door een vriendelijke man geholpen, door ons op een aangeplakt vel met de tekst dat je op de lege plaatsen mag gaan staan de nrs. 45 tm 55 waren daar voor bestemd.

Vanmorgen betaald en op weg naar Canyonlands, we hadden weer een leuk weggetje ontdekt maar misten dat weggetje. Na 30 km vonden we dat de afslag wel verder was, dan de kaart aangaf. Maar draaien kan zomaar niet, de weg was druk en nergens een keerpunt. Op het einde van de weg 25 km verder konden we wel keren en reden bijna de hele weg terug. Je moet wat over hebben om je doel te berijken. Het wordt misschien wel saai, maar ook dit park was weer heel anders dan alle vorige die we inmiddels hebben gezien. Canyonlands is een kleurrijk landschap met ontelbare Canyons, Tafelbergen en grillige rotsformaties. Je rijdt hier niet langs afgronden maar slingerend op een goeie weg. Bij de vieuwpoints is het wel drukker dan in de andere parken. De mooiste wandeling was wel naar de Mesa Arch, een boog die als je er doorheen kijkt ook een gebied van gebarsten aarde (de canyons) laat zien, heel indrukwekkend. Wij hebben weer alles kunnen bekijken maar bij de laatste stop werd de lucht zwart en hoorden we ook onweer in de verte. Alle campings in het park waren vol. Maakt niet uit we rijden gewoon richting Salt Lake City en zien wel waar we overnachten. Dat werd in Price.

Het grootste avontuur van vandaag moet nog komen.... We rijden zoals gezegd richting SLC en komen in bar slecht weer terecht. Een flinke regenbui met heftige windstoten waar Arie " als chauffeur" grote moeite had om de windgevoelige camper tussen de lijnen te houden. Maar je moet wel door, want je kan nergens stoppen langs die weg. Het was een spannende rit. Nu is het weer droog maar wel frisser. In het park was het vandaag zo'n 22 graden en zonnig tot de buien kwamen.

Groetjes....

Canyon Lands

Reacties

Marianne About a year ago

Gelukkig dat de spannende rit goed is afgelopen. Ik kan me voorstellen dat het heel eng is om bij zware windstoten met een camper te rijden en nergens te kunnen stoppen.
Het landschap ziet er weer adembenemend uit, Have fun!

Richard en Wilma About a year ago

Spannend dagje hoor! Prachtig landschap. Dat het daar al zo druk is op die campings of komt dat meer door de grijze garde die onderweg is? Veel plezier en do henig an.

LOUISE About a year ago

Leuke dagopening om elke ochtend jullie verslag te lezen. Hier vandaag Koningsdag met ietwat prutweer maar toch n traditie waar menigeen de rommelmarkten afstruint om weer andere rommel mee naar huis te nemen. Genieten jullie maar van alle, soms enge, ervaringen en ik kijk uit naar de volgende verhalen. Lieve groet van mij

Richard About a year ago

Hey Arie en Marian,
Bedankt voor het toezenden van de link, ik ben weer volledig bijgelezen en ontzettend nieuwsgierig geworden naar de plekken die jullie hebben bezocht.
De poes heeft het super naar zijn zin hier en wordt compleet verwend beknuffeld en geaaid door Ruben en Bowie, het is een heel lief diertje.
Geniet er maar van daar, het regent inmiddels hier, maar dat was ook wel heel hard nodig.
Groetjes en tot snel weer.
kus kus
Ries
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!