Rocky Mountains

Door Marian en Arie - A couple of years ago

3 mei

Vandaag vroeg op en vroeg weg van de camping in Steamboat Springs richting Rocky Mountains NP. 3 Hoge passen overgegaan, de hoogste tot nu toe, 3550 meter met veel sneeuw en prachtige uitzichten. Gestopt om te tanken in Kremmling (we reden al een tijdje op reserve),  en om wat te drinken in Granby. Het eerste tentje was gesloten, maar aan de overkant zat een Mexicaans restaurant, daar hebben ze vast koffie. Het werd een echte lunch, met heerlijk verse koffie. Daarna weer verder want we hadden heel wat km te maken vandaag. Toen we om 14.00 uur bij de entree kwamen van de Rocky Mountains NP vertelde de dame in dienst, dat we niet de hele route konden maken, omdat het park in het winterseizoen gedeeltelijk afgesloten was. Wij er toch in en reden een prachtige route en zagen ook nog een eland oversteken. En het weer zat vandaag ook mee, want hoewel het licht bewolkt was hadden we veel zon, lekkere temperatuur en was het heel helder.

Dan dezelfde weg weer terug tot aan de ingang, daar aan dezelfde dame nog steeds in dienst, gevraagd of de oostkant van het park wel open was? Ze zei van wel en ook hoe we moesten rijden, nog een rit van 1 1/2 uur, ook een klein stukje op de autobaan. Onderweg staken er een stel Mouflons vlak voor een vrachtwagen over. Wij zaten daar weer achter met de camper, dat ging wel snel. Maar omdat ze naar het verkeer bleven kijken, kon ik ze toch mooi filmen. Ook kwam ons een motorfiets tegemoet enwel een echte, want de motorrijder had een mountainbike achterop zijn motor vastgemaakt. Je kon de wielen goed zien want 1 stak boven zijn helm uit. We staan nu in de buurt van Black Hawk, bekend om zijn goudmijnen van weleer. We zitten al aardig in de richting van Denver, maar gaan morgen nog de oostkant van dit park bekijken en dan komen we door het stadje Nederland.

Groetjes....

  Camping Steamboat Springs

 

Reacties

Digna A couple of years ago

Geweldig! Ben benieuwd naar de foto/ films. Alvast een goede reis en tot dinsdag!

Marianne A couple of years ago

Mooi, mooier, mooist! Ik weet niet in welke categorie de Rocky’s vallen, maar volgens mij is bijna alles wat jullie zien aan highlights van de hoogste categorie. Een prachtige reis A&M, echt geweldig. Grappig, als ik Black Hawk USA google en naar afbeeldingen zoek, dan kom ik op de site van de USA Army, de Blackhawk is ook een helikopter. Als jullie vandaag door Nederland rijden doe ze daar dan de groetjes 😀. Fijne dag.

Richard A couple of years ago

Wat een prachtige reis maken jullie zeg !!
Maar probeer ff een goudklompje op te vissen, nu je daar toch bent.
Goede reis nog en tot snel.

Liefs

Marjo A couple of years ago

Mexicaans eten is in die hoek van Amerika super lekker. Je kan aan het (gebrek aan) blad aan de bomen zien dat jullie hoog zitten. Gelukkig is het overdag meestal heerlijk zonnig en kan je jezelf in de camper goed op temperatuur houden. Jullie hebben inderdaad een mooie, afwisselende reis gemaakt met veel hoogte punten (soms letterlijk!). Nog een paar dagen genieten en dan wordt het weer tijd om de camper in te leveren en de terugreis te ondernemen maar wederom met dierbare herinneringen van een prachtige vakantie om op terug te kijken. Even zien of het lukt om foto van mijn plakalbum van mijn 1993 reis hierbij in te voegen. Een mooie afsluiter!
Nee jammer dat lukt niet. Zal hem per e-mail naar jullie sturen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!