Delta

Door Marian en Arie - A couple of years ago

24 april,

Gisteren hadden we geen wifi, stonden eerst op de camping van black canyon, maar omdat de vriezer het niet deed en we dachten geen gas meer te hebben, reden we weer weg op zoek naar een gasvulstation. Daar moesten we best lang voor zoeken en stopten rond 20.00 uur op een grote parking net buiten Delta. Vandaar dat we nu bij de Mac gestopt zijn om jullie weer een berichtje te sturen.

23 April in Silverton overnacht, een stille en wat koude nacht. Maar 's morgens weer volop zon. We reden via de US 50 de bergen in. Een prachtige rit. De weg was mooi schoon, maar er lag veel sneeuw in de bermen en het hoogste punt was dan ook 3300 m. Ook zag je dat er lawines waren geweest we zagen een baan van afgeknapte bomen en bergen sneeuw. Onderweg naar de Black Canyon stopten we in Ouray " een oud western stadje" om koffie te drinken. Het werd een lunch en koffie, heel gezellig bij Ouray's Backery waar de barkrukken zittingen aan staalkabels waren. Terug bij de camper, zat er een rode sticker op de ruit: fout geparkeerd! Oei, maar bij bestudering van de sticker stond dat we om 12.35 u. weg moesten zijn anders zouden we weggesleept worden. 5 min voor die tijd waren we al weg, phoe, phoe... Verder gereden over de bergen met prachtige uitzichten. De weg was af en toe wel nauw en met diepe afgronden, maar Arie reed voorzichtig en ik deed mijn ogen dicht als het te erg werd. Zonder problemen arriveerden we bij de Black Canyon van Gunnison. Eerst de film bekeken in het Info Centrum en toen de South Rim parkweg helemaal afgereden. Bij veel uitzichtpunt gestopt en steeds een kleine wandeling gemaakt op die punten. We hebben veel foto's gemaakt. Er waren niet veel mensen in het park en we konden alles goed bekijken. Deze canyon is echt diep en onderin stroomt de Gunnison rivier. Het was vanddag goed warm, tussen de 22 en 25 graden. De foto is van The Painted Wall.

Toen weer op zoek naar de camping, zo'n dag vliegt voorbij!

Vandaag rijden we naar de Grand Junction. dat is niet zo ver hier vandaan.

Groetjes...

Reacties

Marianne A couple of years ago

Wauw, jullie vliegen / rijden van het ene hoogtepunt naar het andere. Wat zien jullie veel onderweg, natuur, cultuur, historie. Inderdaad zoals iemand anders ook al schreef, jaloersmakend. Deze Black Canyon met de Painted Wall ziet er erg indrukwekkend uit. Heel mooi. Groet en doe aub voorzichtig.

Ge Haans A couple of years ago

Ik weet dat Arie bij het volleybal de ballen het liefst zo hoog mogelijk aanspeelt, maar deze hoogten zijn uniek. Leuk om jullie met deze verhalen zo op jullie reis te vergezellen. Veel ervaringen, maar ook veel koffie. Geniet er van ! Ga eind deze week zelf op pad (camino Portugese) wellicht wordt het dan moeilijker jullie te volgen. Dan hoor of lees ik de verhalen achteraf.
GeGroet, ook van Hetty

Rianne Sterk A couple of years ago

Nou, dat was weer een spannend ritje zo langs de afgronden. Angst zit in de familie hoor Marian mij maak je ook niet blij met dat soort ritten. Maar als ik goed leed maakt het uitzicht alles goed. Fijne verjaardag vast morgen en goed blijven uitkijken he👍

Marjo A couple of years ago

Phew dat was op het nippertje met dat fout parkeren; dat had een dure grap kunnen worden. Ik heb zelf ook een keer een bekeuring gehad in de States omdat ik aan de verkeerde kant van de weg geparkeerd stond dus het blijft opletten geblazen. Het is heerlijk om jullie belevenissen te volgen en het is al een soort ritueel geworden: bakkie koffie 's ochtends en dan jullie verhaal lekker erbij ophalen en lezen. Ouray is wintersport plaats en herinner mij dat het daar flink hoog (en steil) kon zijn maar jullie hebben het waarschijnlijk stuk warmer in camper dan ik in mijn tentje indertijd. Jullie gaan alweer richting Utah en dat is een groot nationaal park, toch weer wat anders dan Colorado. Dacht ergens gelezen te hebben dat jullie langs Colorado National Monument rijden, zeker de moeite waard. Morgen hiep hiep hoera voor de jarigen en dan zit er al weer de helft van jullie reis erop maar er is nog veel in het verschiet.
Groetjes, Marjo++

Miep A couple of years ago

Fijn om jullie reisverslagen te lezen.
We reizen dan un beetje met jullie mee.
Geniet nog volop
Rijdt save en morgen een fijne dag
maar dat gaat jullie lukken.
Liefs ook can Bart

Henny A couple of years ago

Wat zitten jullie iedere keer hoog. Gelukkig een lekker warme camper, want ik begrijp dat het 's nachts behoorlijk koud kan zijn. Jullie hebben wel een heel andere reis als vorig jaar hè. Da's leuk. Ik krijg wel buikpijn van die foto zeg, wat een hoogte. Als zelfs Marian haar ogen bij die hoogtes sluit, wil dat wel wat zeggen. Mooi is het wel in ieder geval wel. Jullie gaan zeker morgen voor jullie verjaardag koffiedrinken bij de Mac. Ik wens jullie in ieder geval een heel fijne dag met weer mooie nieuwe ervaringen. Proost en van harte.

Broer Peter A couple of years ago

Wauw wat mooi...

Marian & Arie, van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag. Maak er een mooie dag van

Henriette & Peter

Willy A couple of years ago

Ik smul van jullie verhalen iedere ochtend. Wat zijn er toch mooie plekjes op aarde.
Vandaag zijn jullie jarig. @Arie: 70 jaar. Wat een mijlpaal😊. Gefeliciteerd allebei. Dat het een geweldige verjaardag zal worden staat buiten kijf. Enjoy ❤

Maria & Joop A couple of years ago

Hoi Marian en Arie. Van harte gefeliciteerd met jullie verjaardagen. Jullie verslagen spreken zeer tot de verbeelding. Mooie dag toegewenst!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!