Dag 10: Monument Valley - Moab

Door Fam. Rijstenberg - 22-06-2022 06:33

Het wordt steeds meer automatisme om van een camping te vertrekken. Vroeg wakker worden, ontbijten, afwassen, toiletgebouw, camper afkoppelen en gaan. Tijdens het ontbijt krijgen we gezelschap van de oude, maar super lieve camping-hond.

Onderweg stoppen we bij het Forrest Gump Point, bekend uit de film Forrest Gump met Tom Hanks. We parkeren de auto langs de weg waar ook een groep motoren staat die ons een paar kilometer terug heeft ingehaald. We wachten totdat alle bikers een foto hebben gemaakt waarna wij aan de beurt staan om op de straat te staan/zitten. Het is namelijk zo'n rustige weg dat je gerust een foto kan maken op de weg. Je ziet in de verte wel of er iets aan komt. John doet nog even een Tom Hanks na door net zoals hem in de film te rennen om plots te stoppen. 

We laten de rotspartijen achter ons en het landschap wordt wat groener. Om ons heen zien we groene bergen die soms wat weg hebben van de Alpen. Hierna komen de rotspartijen toch weer terug. De weg is rustig, we doorkruizen maar een aantal dorpjes. Het is soms echt the middle of nowhere. 

We komen aan in Moab en zien dat het best een groot dorp/stad is. Veel eettentjes, dus we besluiten om morgen sowieso eens uiteten te gaan. Op de klok zien we dat we eerder dan gepland zijn. Dit jaar houdt Arches National Park namelijk een trial waar bezoekers een tijdslot reserveren om het park in te gaan. Ons tijdslot is om 14:00, maar het is nog maar 12:30. Dan toch maar naar de camping in de hoop dat we alvast naar binnen kunnen (incheck vanaf 13:00). De aardige mevrouw van de receptie maakt geen probleem en geeft ons zelfs een grotere plek, omdat op onze oorspronkelijke plek nog mensen staan die pech hebben met de camper. Iets met zichzelf vast gereden op een rots? Nouja.. eerste indruk van de camping is erg positief. Mooie camping, opnieuw nette toiletgebouwen en een lekker zwembad. 

De lunch wordt naar binnen gewerkt om vervolgens op pad te gaan richting Arches National Park. Dit is voor ons maar 5 minuten rijden, de camping heeft een perfecte ligging. Zoals al verteld was door de receptioniste, staat er een rij voor de toegang. Dit duurt ongeveer 30 minuten. We bezoeken het Visitor Center en besluiten daarna om het park in te rijden. Het eerste gedeelte van de route gaat steil omhoog en heeft een aantal haarspeldbochten. Eenmaal achter de berg van rotsblokken, zien we het gehele park. Door het hele park ligt een verharde weg waar je met auto's en campers overheen kunt rijden. Onderweg zijn talloze stopplekken voor het uitzicht en er zijn genoeg trails om te wandelen. We besluiten om voor in het park te blijven, omdat we ook nog wel graag naar het zwembad willen. Morgen hebben we toch nog de hele dag hier. Het uitzicht in het park is super mooi. Elke draai die je maakt geeft je een nieuw uitzicht. We rijden tot aan de Window Section, waar de North Window, South Window en Tunnel Arch te zien zijn. Hier lopen we wat rond, om daarna de slingerroute weer terug te rijden. 

Vanaf 17:00 liggen we lekker bij het zwembad en als de zon net onder is, eten we eindelijk iets van de BBQ. Komt die houtskool toch nog van pas. Morgen hebben we een tijdslot om 09:00, dus dat wordt vroeg eruit. Om 15:30 hebben we ook nog een Jet Boat Tour (speedboot) op de Colorado River! 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan