Dag 14: Bryce Canyon - Zion

Door Fam. Rijstenberg - 26-06-2022 07:00

Het is nog niet eens 06:00 als we wakker worden, want we horen de koelkast heel raar tikken. Het lampje in de koelkast knippert ook aan en uit.. We kijken op de batterij maar deze is nog half vol en daarnaast werkt de koelkast op gas als we niet aan campingstroom zijn gekoppeld. We snappen er werkelijk waar niks meer van. De generator, die gebruikt kan worden als je geen stroom hebt, mag ook nog niet aan. Dit mag tussen 08:00-10:00 en 18:00-20:00. Na een check, blijkt dat de diepvries en koelkast nog wel koud genoeg zijn om het even vol te houden. Het lukt ons om nog even door te slapen en na het ontbijt verlaten we Bryce Canyon. Zonder stroom en water kamperen heeft wel iets bijzonders, maar we moeten toch toegeven dat het met full hook-up makkelijker is. In Yosemite zullen we ook weer twee dagen zonder aansluiting zitten.

Onderweg zien we veel dode dieren op de weg en worden vaak gewaarschuwd voor overstekende dieren. Nadat we twee keer een heel dood hert langs de kant hebben gezien, moet Joh plots op de rem. Een hert kwam uit de berm tevoorschijn en wilde oversteken, maar bedacht zich gelukkig. Anders hadden de mensen achter ons niet twee, maar drie dode herten gezien.

Na een lange rechte weg, slaan we rechtsaf naar de route die ons naar Zion lijdt. Het is een kronkelweg en het landschap verandert weer compleet. De kleur en de vormen van de bergen zijn anders dan we tot nu toe hebben gezien en ook hier is veel meer groen. De uitzichten zijn erg mooi, maar stoppen lukt helaas niet, want bijna elke viewpoints staat bomvol met auto’s waarvan de helft Aziatisch is. Opvallend is dat deze mensen altijd in grote groepen rijden en de meest rare groepsfoto’s maken. Daarnaast past ons bakbeest van een camper ook niet zomaar ergens tussen.

Bij de ingang van het park krijgen we een toegang voor de Mount Carmel Tunnel. Deze moet aan één kant worden afgesloten, omdat onze camper in het midden moet rijden. Zouden we dit niet doen, knalt de airco er vanaf en schuren we de helft van de camper kapot. Na 1,7 kilometer krijgen we een bizar mooi uitzicht tussen alle rotsachtige bergen van Zion. Een slingerweg vol haarspeld bochten brengt ons naar het dal, waar onze camping is. Voordat we hierheen gaan, willen we naar het Visitor Center, maar de parkeerplaats is wederom vol. Achteraf blijkt dat we ook lopend naar het Visitor Center kunnen.

Onderweg naar het Center eten we een halve sub van de Subway. Bij het Visitor Center krijgen we te horen dat een flash flood morgen ‘probable’ is en dat is geen goed nieuws als we The Narrows willen lopen. Dit is een rivier en daar wil je niet zijn als er een flash flood komt. Hopelijk is het weerbericht morgen wat afgezakt… Hier en daar kijken we even wat rond waarna de camping weer wordt opgezocht. Suzan en ik maken gretig gebruik van het zwembad en blijven hier tot in de avond liggen. John en Roelina gaan lekker pootje baden bij The Virgin River die langs onze camping stroomt. De BBQ wordt weer aangegooid en we blijven lekker lang buiten zitten, want het is hier weer WARM. Overdag zo’n 35 graden en in de nacht blijft het rond de 25 graden. Iets verderop zien we weer een groep Aziaten die bijna hun hele boom in de fik zetten met een gigantisch campfire. Wij kiezen liever de koelte van de airco die we vast en zeker weer even laten brullen vannacht.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan