Probleem opgelost in Cody Wyoming

Door Gerald en Marja go West - 19-09-2022 05:38

Zaterdag 17 sep 22

Na een nachtje in de hoogslaper vanmorgen wakker geworden met als eerste gedachte, krijgen we de camper weer op orde en kunnen we op schema verder. We kunnen de hoogslaper niet aanbevelen. Alleen als het hoogstnoodzakelijk is kun je er een tukje doen. Hier gaan we het ieder geval niet veel verder in uithouden. Hoe dan ook eerst maar eens kijken of ons probleem kan worden opgelost. Op advies van de helpdesk van Road Bear hebben we een afspraak met M&P repair & RV net iets buiten Cody. We blijken niet de eerste afspraak te zijn want er wordt al driftig gesleuteld aan de grote camper van een krasse oude dame die de eigenaresse bleek te zijn. Ze vertelde ons dat ze eigenlijk altijd onderweg is in dit enorme land. Als het straks kouder wordt in deze omgeving zakt ze af naar het warme zuiden. Toen haar camper klaar was kroop ze vrolijk achter het stuur van dit grote gevaarte, drukte nog een keer op de claxon en off she was.

Een stoere Amerikaan op cowboylaarzen vroeg ons de camper bij de werkplaats neer te zetten. Na een korte inspectie zag hij al snel dat de geleiders van de slide out niet naar behoren werkten. De beide motoren die het in- en out systeem ondersteunen konden ondanks de power die ze gaven de slide out niet naar binnen trekken. Een probleem wat kennelijk vaker voorkomt want de beste man had de oplossing paraat. In overleg met waarschijnlijk zijn vader met de echte Amerikaanse naam Joe werd besloten eerst wat duw werk toe te passen. Slide out in, slide out out. We hebben dit proces vanuit de camper een tiental keren op commando uitgevoerd. Al snel zagen we dat er verbetering optrad. Toen Joe wat later terugkwam met een bus welke erg leek op de bij ons bekende kruipolie en de geleiders daarmee behandelde was het leed snel geleden. Tot onze grote opluchting waren we aan het begin van de dag verlost van ons probleem met de camper.

Tijd om Cody te ontdekken. Aanraders zijn de Buffalow Bill dam. Een geweldig bouwwerk aan de westkant van Cody. Het bijbehorende museum laat je de geschiedenis van de streek zien. Hoe mensen dit aan het begin van de 19e eeuw onder soms barre omstandigheden hebben kunnen bouwen is imponerend om te zien. Ons volgende bezoek werd gebracht aan Cody Old Town Historic District. Een verzameling hutten en bijbehorende attributen uit de tijd van de eerste homesteaders in het gebied. Bekende namen uit het wilde westen liggen er op het kerkhof. De streek waar we nu zijn staat bekend om zijn confrontaties tussen de oorspronkelijke bewoners, allerlei indianenstammen zoals Sioux en Crow met de eerste white settlers die hun land kwamen afnemen. Dat het er toen heet aan toe is gegaan bewijzen de vele oude kiekjes uit die tijd. Je krijgt ook een goed beeld hoe die eerste homesteaders zich daar hebben gevestigd en welke opofferingen en ontberingen ze hebben moeten brengen en doorstaan. Indrukwekkende plek en een aanrader als je hier bent.

Waar je absoluut niet omheen kunt als je in Cody bent is het Buffalow Bill Center of the West. Een werkelijk prachtig museum in een schitterende entourage. Groot en met verschillende hele indrukwekkende zalen die inzoomen op de natuur van het gebied, wat Buffalow Bill voor Cody heeft betekend, de transformatie van de indianen als oorspronkelijk bewoners vanuit hun tradities naar de huidige mogelijkheden die ook hen worden geboden naar tenslotte een afdeling die alles vertelt over waar verschillende Amerikanen zo trots op zijn "the right of having a gun". Al met al hebben we ons een kleine halve dag de ogen uitgekeken zonder aandacht te besteden aan het gun en rifle verhaal. Dat boeit ons niet.

Door al het geslenter en de vele indrukken die we te verwerken kregen hebben we het niet al te laat gemaakt. Nog wel tijd ingeruimd voor een Budweiser en een wijntje na het avondeten. Daarna in ons bed gekropen in de gerepareerde slide out. Heerlijk dat het weer kan en alvast vooruit dromen naar de dag van morgen die ons in Casper Wyoming zal brengen halverwege ons volgende punt Rocky Mountain National Park.
 

 

 

Reacties

René en Ilonka Go South 19-09-2022 09:06 {{button-66489}}

Fijn te horen dat het probleem is opgelost, ik ken je aardig en denk dat ik weet wat je zei toen jij als een jonge god(wel 70 maar goed) uit de hoogslaper kwam😱🤣🥵
Nu weer lekker door en laat je planning niet los want daar is jullie reis veel te mooi voor.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan