Het volgende hoogtepunt The Grand Canyon

Door Gerald en Marja go West - 01-10-2022 06:03

Donderdag 29 sep 22

Vandaag eens lekker rustig begonnen. Wat later opgestaan, ontbijtje gegeten bij de camper in het zonnetje. Daarna camper rijklaar gemaakt en naar de Walmart gereden voor een paar kleine boodschappen. Bij het tankstation nog een kop koffie gescoord en rijden maar. Onze eerste halte plaats was in Cameron bij de plaatselijke trading post. Een indrukwekkende winkel gerund door de Navajo indianen die hier allerlei artikelen verkopen. Aan de deur een streng COVID beleid. Handen ontsmetten en mondkapjes voor. We hebben er een uurtje rondgesnuffeld en allerlei gifts gekocht. 

Vanuit Cameron rij je Hwy 64 op die langs de zuidkant van de Grand Canyon loopt. Een prachtige weg om te rijden. Vanaf de park ingang rijden we nu ons 8e Nationale Park binnen en heeft de Annual Pass zijn waarde al dubbel en dwars bewezen. We rijden nu op de Desert View Drive en onze 1e stop is de Desert View Watchtower. Ook hier zijn er parkeerplaatsen aangelegd voor grote RV's. En gelukkig waren er nog enkele vrij. De uitkijktoren zelf werd gerestaureerd maar de uitzichten bezorgen je gelijk al kippenvel, zo mooi. Onze kennismaking met de Grand Canyon was nu een feit. Dit smaakt naar meer, veel meer. Andere uitkijkpunten volgen in rap tempo. Navajo Point, Lipan Point, Moran Point en je valt van de ene in de andere verbazing. Fantastische vergezichten en prachtige kleurschakeringen door de zon laten je zien dat je in Grand Canyon NP bent aangekomen. Het is zo mooi en tegelijkertijd zo moeilijk om er de juiste woorden voor te vinden. Eigenlijk moet je het met eigen ogen zien om te beoordelen wat de natuur hier heeft neergelegd. We maken een volgende wat langere stop bij Grandview Point. Het woord maakt al een toespeling op wat je hier wordt voorgeschoteld. Een magistraal uitzicht.

We besluiten het laatste stukje te rijden richting Grand Canyon Village. Het indrukwekkende Visitor Centre en het wereldberoemde Mather Point gaan we morgen bezoeken. Het dorp bij de Grand Canyon is het zenuwcentrum van alles wat dit Nationaal Park te bieden heeft. Er zijn een aantal hele grote parkeerplaatsen, er is fietsverhuur, shuttlebus vervoer, er zijn hotels, lodges en net buiten de Zuid ingang van het park aangevuld met restaurants, fastfood shops, gift shops, auto onderdelen enz. Daarnaast zijn er een aantal campings. Wij hebben plek geboekt op de grote, prachtig midden in de bossen gelegen Mather Campground. De incheck was een fluitje van een cent en onze plek in de Fir-loop snel gevonden. Het was even passen en meten met onze 28ft grote RV maar met de aanwijzingen van Marja lukt het steeds maar weer om hem goed neer te zetten. Ze gebruikt het waterpas op haar telefoon voor het sein naar mij of hij wel of niet recht staat. Soms gebruiken we één of beide meegeleverde verhogingen om hem recht te zetten. Dat was ook nu wel nodig.

We hebben nog een paar uurtjes bij de camper genoten van de natuur om ons heen en de plannen voor de volgende dag besproken. Ook nu is het weer op tijd opstaan omdat we om 08.00 uur een helikoptervlucht boven de Grand Canyon hebben geboekt. Alleen al met die gedachte val je heerlijk in slaap. Tot morgen.


 


 

 

Reacties

René en Ilonka Go South 01-10-2022 07:52 {{button-66625}}

Prachtig om te lezen hoe jullie met deze toch wel (voor Nederlandse begrippen) grote camper alle wegen, moeilijke plekken en wat dan ook nu makkelijk mee overweg kunnen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan