Afscheid van Bertha, Vancouver here we come!

Door J. Schaefer - A long time ago

Vrijdag 25 sept.

We zijn mooi op tijd wakker, na niet zo'n goede nacht in dat vreemde hotelbed, terwijl Big Bertha schoon en opgeruimd voor de deur staat. Wat hebben we het daar toch goed in gehad, maar ook schone liedjes blijven niet duren. Na het ontbijt met spek en eieren en dry toast gaan we voor het laatste ritje op pad. Suzanne brengt ons door het drukke verkeer weer prima naar het doel. Nog even de camper laten checken, de valiezen en al onze spullen eruit slepen en dan in het kantoor de drop off verder afhandelen, dat verloopt vlotjes en dan wachten we buiten tussen de andere vertrekkers op onze taxi.
Na een half uurtje zijn we bij ons hotel in down town Vancouver niet te ver van het Van de Steam Clock en China Town. 
En nu zijn we aan het bekomen op onze kamer 11 hoog en geen boom te zien. Er is mooi weer voorspeld en we zijn al blij dat het droog is, dus als daar de zon nog bijkomt wordt het schitterend. We hopen een dagje te fietsen, door het park en langs het water, een keer overvaren naar Vancouver North en natuurlijk naar Gastown voor de obligate stoomklok en het dichtbij gelegen China town.
We zien wel hoe het allemaal zal lopen, eerst even relaxen.
Tegen 3 uur komt de zon er een beetje door en hebben we zin om de benen te strekken. 
Het wordt de stoomklok en het gezellige gedoe op Water street en dan naar de waterbus die je in een kwartiertje naar Vancouver North brengt over het blauwe water van de baai.
Kaartjes uit de muur en op die bus geraken is al een attractie op zich. Voor velen is dit op dit uur de weg naar huis na een vrijdagse werkdag, maar er zijn ook veel toeristen als wij met de camera in aanslag. Je zit als in een echte bus met lange rijen naast elkaar en er kunnen heel wat passagiers op. In een mum stapt iedereen aan de ene kant er af en aan de andere kant er weer op. Prima geregeld. Aan de overkant is er de Lonsdale Market, gedeeltelijk buiten en ook overdekt. Veel Foodstalls met eten van over de hele wereld en andere kraampjes waar vis, fruit, vlees en kaas te koop is. Zo vlak aan het water ligt het er leuk en als je geluk hebt zijn er straatartiesten. We kijken er wat rond en besluiten een Wonton soepje te eten, doet ons aan Singapore denken, waar we voor het eerst kennismaakten met deze manier van eten, alleen gaf je daar het nummer van je tafeltje op en kwamen ze het bestelde eten brengen.
We kopen nog wat druiven en lekkere koekjes en gaan dan weer terug met de boot.
Het is na 6.30 uur en dan blikt het tarief een stuk goedkoper en er is ook nog een seniorentarief! Scheelt een slok op een borrel.
Terug langs de stoomklok die nog steeds staat te puffen en we wachten met vele anderen op wat er zal gebeuren om precies 7 uur! Niets dus, zelfs wat wachten veranderd niets aan de situatie, dus keren we terug naar het hotel, waar we in de bar nog een afzakkertje drinken, het weekend is toch begonnen. 
Op de buis wordt een ijshockey wedstrijd uitgezonden: Vancouver tegen ik weet niet wie. Het gaat Vancouver niet voor de wind, ze staan 1-4 achter. Dit alles gebeurd in het Roger's Stadium, nota bene vlak naast de deur, vanuit onze kamer kijken we op het mooi gebogen dak, het straalt als het Gelamco stadion ook blauw licht uit, een beetje lichter blauw eigenlijk.
Al vroeg loggen we in ons bed, de druifjes als dessert waren lekker en we zijn moe, hier zullen we onze slaap wel in kunnen halen.

Reacties

M&jw A long time ago

We genieten meer van de dagen door jullie avonturen.
Morgen rocelyn chapel.
Rara waar zijn we!
Kus aan mijn zus en groet aan mijn schone broeder

Ine A long time ago

Al weer bekende namen en plekjes, waar ik ook ben geweest, al weer lang geleden!
Vancouver is zo'n mooie stad met verrassende tegenstellingen.
Ben benieuwd naar jullie laatste uitjes. Het blijft een feest van herkenningen!
Veel plezier, Ine.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!