18 april - Een reisdag.

Door Klaas & Nanda Knobbe - 20-04-2016 02:47

Wakker geworden van de eendjes die voor de deur zwemmen. Leuk! Altijd weer verrassend, deze camping ziet er niet zo hedendaags uit, K. verwachtte langzaam internet maar het tegenovergestelde was waar. Onderweg worden vers geplukte pecanoten te koop aangeboden.

In een dorpje moeten we stoppen voor een man met en vlag. Hij loopt zelf heel langzaam over het oversteekplaats voor de schoolkinderen. Was dit plagen of testen? Regelmatig moet er weer wat in de tank. K. haalt ook een koffie en rekent af. Alleen maar koffie? vragen ze; de meeste mensen nemen fris en broodjes erbij. We gaan naar Biospere II. Dat ligt boven Tucson. Indrukwekkend gebouw. Hier zouden de mensen in een afgesloten ruimte moeten overleven. Dus met een beperkte hoeveelheid lucht en voedsel. Dit project is niet geslaagd. Er worden rondleidingen gegeven, daar moeten we op wachten en ze duren anderhalf uur. Slaan we dus maar over. Het schijnt dat de universiteit van Arizona hier allemaal onderzoek doet naar de waterhuishouding in de woestijn. Op het programma voor vandaag staat een grote trip gepland, veel rijden.

We zien veel land waar gewoon helemaal niets mee gebeurd. Soms mooi, soms ook saai. Langzamerhand raken we uit de woestijn en de cactussen. Nu komen we richting bergen. Bij de Roosevelt dam stoppen we en houden we pauze. Altijd weer mooi om te zien hoe het water beheerst wordt. Het water staat behoorlijk laag, het heeft wel eens 10 meter hoger gestaan. Temperatuur vandaag is heerlijk, volop zon en een blauwe lucht.

We rijden om de beurt maar de enge stukken zijn voor K. Zo komen we aan het einde van de middag in Payson. Bij het inchecken wordt verteld dat er meer nederlanders zijn. Je begrijpt het, het duurt maar even of daar komen ze aan, waar ze wonen? In Leeuwarden! 

Mooie camping, alles goed geregeld weer een hele mooie dag gehad.

Totaal 276 miles gereden.

Reacties

Ietje 20-04-2016 04:20 {{button-37554}}

We hadden jullie misschien moeten warschuwen voor mannen met vlaggen op de weg. Soms is het een mannetje om het verkeer te regelen maa rhet kan ook een volunteer zijn die de kinderen uit school over de weg begelijd. Je kunt nit alles weten en al doende leerd men.

Corry Brouwer 20-04-2016 10:04 {{button-37562}}

Nu straks een mooie prijs in Las Vegas en jullie vakantie kan helemaal niet meer stuk Opbrengst Las Vegas meenemen naar kantoor en eerlijk verdelen lijkt me? We hebben het hier razend druk nu Klaas er niet is!! Veel plezier daar!

Annie 20-04-2016 19:31 {{button-37568}}

Ben er deze week even tussenuit! Vanuit Voorthuizen volg ik jullie dankzij de wifi!
Geen dam hier, maar een fijne sauna.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan