2 mei - Laatste camperdag.

Door Klaas & Nanda Knobbe - 03-05-2016 18:20

Vandaag maken we de laatste dag in de camper mee. Het is prima en we gaan na het ontbijt op stap. Eerst zoeken we een plekje waar het propaan gas bijgevuld kan worden. Doorrijden naar Snow Canyon bij St. George. Eigenlijk ligt dit op de route naar Las Vegas toe. Het is een mooi park met veel variatie in begroeiing. Ook is er een gedeelte met veel lavastenen. Grotten waar de lava uitgestroomd is en waar nu allerlei soorten vleermuizen in verblijven. De grotten hebben we gezien, de vleermuizen niet. Het weer valt mee en in de korte broek kunnen we verschillende routes lopen. In dit park is het veel minder druk dan gisteren in Zion. Goed geregeld hier, verschillende parkeerplaatsen met daarbij weer een uitleg over het te wandelen gedeelte. In een van de hogere rotsen hier staan de namen van enkele van de eerste pioneers geschreven, jaartal 1881.

 

Op een rots van gladde steen (slickrock) klimmen we nog een stuk omhoog. Hier groeien en bloeien cactussen en ander klein vrolijk spul. Het is hier droog en de ondergrond bestaat uit echt rood zand. Een aantal bergen is van witte steen, na de middag komt er een donkere lucht opzetten en dat steekt wel heel mooi af tegen die achtergrond. We gaan verder naar het zuiden. Groot gedeelte maken we gebruik van de interstate. Vanmorgen werden we wakker in Utah en hebben we een klein stukje door Arizona gereden.  De grens met Nevada passeren we zo snel dat we het bord niet eens op de foto hebben gezet. De tijd moet ook weer een uur achteruit gezet worden. Nu komt Las Vegas in zicht en we ruilen van stoel. K. gaat koelbloedig door LV rijden. Wat is het hier druk! Uiteraard rijden we een keer verkeerd, we zijn echter al vlak bij de juiste bestemming. Hier staat zoveel reclame langs de kant van de weg, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bij aankomst blijkt het 80 graden te zijn. Heerlijk, koffie en dan op  stap. Op de camping van Sam's Town rijdt een shuttlebus downtown, handig! We gaan naar Fremont street, het oude gedeelte. Nou wat een belevenis. Vlak voor Fremont Hotel worden we gedropt. We komen ogen tekort. Gokken op alle mogelijke manieren, vertier en vermaak op straat overal lichtjes die knipperen.

Over de hele straat is een gigantisch beeldscherm gehangen, daar worden produkties op afgespeeld met keiharde muziek. Erg heftig en mooi. Er is een zip-line, daar hang je in een netje en vlieg je over de hele straat heen. Had ik nog nooit eerder gezien. Veel mensen, we zien een meneer zomaar even $ 100 verliezen met een rouletttespel in nog geen 5 minuten. Buiten zijn ook mogelijkheden om wat te drinken en mooie meiden dansen op de bar. Een oudere meneer is aan het dansen en dat wordt een hele happening. Veel figuren hebben zich verkleed en daar kun je mee op de foto. Er staat iemand op een sax te blazen en verderop speelt een bandje. Hartstikke leuk allemaal maar ook prima om weer terug te gaan en van de foto's te genieten. 
Totaal 176 miles gereden.

Reacties

Johan van der Schalie 03-05-2016 18:42 {{button-37944}}

Tjonge, wat een belevenissen allemaal. En wat een mooie natuur steeds. Dit is vast een reis om nooit te vergeten

Tineke Monderman 03-05-2016 18:56 {{button-37945}}

Klaas en Nanda ik wens jullie een hele goeie reis terug naar Nederland.

Corry Brouwer 03-05-2016 19:07 {{button-37946}}

Hallo Klaas en Nanda,
Wat prachtig all

Corry Brouwer 03-05-2016 19:17 {{button-37947}}

Hallo genieters,
Nu zijn jullie in Lad Vegas en daarom wil ik toch even terugkomen op een eerdere opmerking /belofte.
Mochten jullie de Jackpot winnen?, dan wordt er nog wel aan Team MO gedacht? Collega's!!! For ever toch?
Ik geniet van jullie verhalen en prachtige foto's. Wat maken jullie veel mee. Echt super. Klaas tot volgende week en doe je best daar!!!

Tjibbe 03-05-2016 20:05 {{button-37948}}

Mooie trip! Geniet er nog even van en tot binnenkort!

Froukje 03-05-2016 20:48 {{button-37951}}

Wat hebben jullie veel gezien en meegemaakt! Zo mooi om steeds te volgen! Een hele goede terugreis toegewenst en oan't sjen!

Ietje 04-05-2016 02:38 {{button-37963}}

Ja het zit er bijna weer op. Wat een verschil van de natuur naar het gok leven. Dat is een belevenis bij het zelf. Hebben jullie ook nog een show gezien in Las Vegas? Ik persoonlijk loop liever in de natuur dan in LV, but it is mooi om het te zien. Nog veel plezier de laatste dag.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan