27 april - Van alles en nog wat.

Door Klaas & Nanda Knobbe - 28-04-2016 04:59 Vannacht geen trein gehoord, helemaal niets gehoord. Mooie plekjes hier met een overkapte picnic-tafel. 's Morgens vroeg komt een ranger kijken of iedereen wel betaald heeft. Het vermaak begint vroeg want scheef vooruit is een aantal mensen yoga of zo aan het doen. Eerst wandeling vandaag is naar Lonely Dell ranch. De overblijfselen daarvan. Het oude gasfornuis staat nog buiten, is van 1901. De boomgaard is er nog met de geultjes eromheen voor het water. Alles net weer in blad dus een prachtig contrast met de rode rotsen. Een klein kerkhofje met stenen waaruit blijkt dat het leven hier hard was. We lopen een stuk stroomopwaarts en natuurlijk ziet K. bloemen die nog niet op de foto stonden. De rivier is laag, er stroomt niet veel water door. Na een uurtje draaien we om en gaan we terug. Verderop bij de rivier drinken we koffie en kijken we naar een boot met rafters, nee, dit is gewoon een boot met sterke motoren en er gebeurt niets. Jammer. Nu komt de grote klim naar Page. Dwars door de rotsen heen, een mooie rit en hoog. Je kunt wel raden wie de chauffeur is. We stoppen bij Horseshoe Bend. Veel auto's op de parkeerplaats en een bus vol Japanners. Een stukje lopen en dan een mooi uitzicht over de Colorado rivier met beneden ons the Horseshoe Bend. Veel foto's worden er gemaakt, we hebben plezier om de gekke capriolen die mensen uithalen om een selfie te maken. Ineens drupt het wat en gaan we eten in de camper. Nog geen 10 minuten later is het droog en rijden we door naar de Lower Antelope Canyon. Enkele jaren geleden hebben we met de kinderen de Upper bezocht en nu de andere. Je moet beslist met een Navajo gids mee. Die van ons had in het leger gezeten bij de navy en was met pensioen. Deed dit werk 7 dgn. p/w en vond het nog steeds leuk. Wat een prachtige tocht hebben we gemaakt. Eerst een aantal steile trappen af. Smalle treden en best eng. Beneden aangekomen nauwe doorgangen, in sommige kon je maar met een voet tegelijk staan. Boven zag je vrij veel van de lucht, bij de Upper is het net andersom. De wandeling was verrassend, onderweg kwam de buslading Japanners voorbij, sommigen met mondkapjes waarop een beestensnoet geborduurd was. Hele mooie foto's deze keer, een aantal gemaakt door de gids. Aan alles komt een eind, en de Walmart was de volgende bestemming. Ruim een uur gewinkeld en gekeken. Verder, over de Glen canyondam naar de camping op Lake Powell. Uitzicht over dit meer, wat wil je nog meer?  Inderdaad, koffie met wat lekkers erbij. Prachtige dag gehad. Totaal 65 miles gereden.

Reacties

Froukje 28-04-2016 11:55 {{button-37765}}

Oh, wat indrukwekkend allemaal. Schitterende foto's hoor! Elke dag is weer een avontuur. We zijn steeds weer benieuwd wat jullie verder nog tegenkomen. Veel plezier!

Tinus enAnnie 28-04-2016 15:50 {{button-37769}}

Indrukwekkend!!
Mooie kleuren en vormen en wat een lichtval.. Maar goed dat we in het digitale tijdperk zitten, want je blijft foto' s nemen, lijkt me zo!

Ietje 29-04-2016 04:12 {{button-37778}}

Prachtige photo,s hoeveel heb je gemaakt Klaas? Je moet alle soorten weer meemaken maar geef mij maar de warmte, het is hier rond 25 graden, heerlijk.

Tjibbe 29-04-2016 08:23 {{button-37785}}

Antelope canyon zijn altijd mooie foto's!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan