20 april - Rode rotsen........

Door Klaas & Nanda Knobbe - 21-04-2016 05:58

Prima  camping, ruisend water, lekker waker worden. Richting Red Rock State Park. Mooi klein park, keurig verzorgd, ruim plaats voor de camper en er is een hele mooie tocht. Als de rangers een tocht van 3 uur noemen, doen we eerst wat kalm aan. Het blijkt echter genoeg mee te valen dus we doen de hele trail en daar krijgen we geen spijt van. Wat een mooie vergezichten, en dan denk je het bestaat niet dat het aan de andere kant nog mooier is....dus wel! 

En dan die namen, Eagle's nest en House of Apache Fire, en het klopt nog ook. Op de eerste plaats kun je heel ver zien en op de andere plaats is alles rood. Als volgende punt staat Crescent Moon ranch op het programma. Dat is moeilijk te vinden, we rijden een heel stuk op een dirt-road en dan is het ook nog niet goed. K. rijdt (gelukkig) en moet met deze grote bak op een smalle weg draaien. Gaat goed, terug en nog eens proberen, nu wel de juiste afslag. Dit wordt weer een park genoemd en weer is er entree verschuldigd. Op deze ruime plek gaan we eerst even een hapje eten. Vanaf deze kant kun je Cathedral Rock mooi in het water weerspiegeld zien. Eigenlijk moet het bij maanlicht, maar wij vinden het ook wel mooi met een stralende zon.  

De rotsformaties in de omgeving hebben allen een eigen naam, laat je fantasie maar werken: koffiepot, sphinx rock, paddestoel rots, en stoombootrots. Verder maar weer, een camping voor vanavond reserveren. Pech=vol. We horen een nederlandse stem dit vertellen. Ok, we bellen met de camping van vannacht en die heeft nog wel 2 plekjes over. Achter elkaar aan rijden we naar een ander punt waarop Cathedral Rock gezien kan worden. Het is moeilijk om de camper kwijt te raken. Met slechts 2 flesjes water gaan we op stap, het is immers maar een kort stukje. Nou niets is minder waar, we lopen en voor we het weten zitten we op een trail die naar boven gaat. Oeps...gewoon gaan, eng, steil en hoog. K. is in een vorig leven klipgeit geweest en die heeft nergens moeite mee. Groot is de voldoening als we beiden boven komen. Geen idee hoe hoog, maakt niet uit, het was GREAT.

Op de terugweg slaan we nog een keer rechtsaf om een bijzondere kerk te bekijken. The Church of the Holy Cross is schitterend tot een geheel met de rode rotsen gemaakt. Knap om dit zo te bedenken en uit te voeren. Natuurlijk willen we ook even binnen kijken en dan is de camper weer moeilijk te parkeren en moeten we een heel eind naar boven klimmen. Toch de moeite waard, mooi uitzicht en binnen in de kerk kijk je door de ramen naar buiten, heel apart. 

Op de camping horen we dat het 85 graden Fahrenheit is geweest(30 C.)

Totaal 60 miles gereden.

Reacties

Jacqueline Ermens 21-04-2016 07:33 {{button-37574}}

Leuk om jullie te ontmoeten! Anders hadden we nooit op deze camping gestaan. Was ook gezellig kletsen. Goede reis verder.

Jacqueline en Peter

Annie 21-04-2016 10:19 {{button-37582}}

Wat een prachtige uitzichten...
Zo te zien het zwoegen en zweten wel waard!
Hier vandaag een fietsdag...
Groeten!

Annie 21-04-2016 10:19 {{button-37583}}

Wat een prachtige uitzichten...
Zo te zien het zwoegen en zweten wel waard!
Hier vandaag een fietsdag...
Groeten!

Ietje 22-04-2016 04:06 {{button-37595}}

Al weer een dag van volop genieten. Wat zijn er veel mooie dingen te zien, wat zijn gezegende mensen dat we dat allemaal kunnen zien of elkander er van mee kunnen laten genieten, Wij genieten van de kleine meisjes van Jelle en Sarah momenteel.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan