Camper ophalen en naar Vancouver Island 1 juni

Door W.P. Gravesteijn - A couple of years ago

Helaas vandaag ff geen ontbijtje, want strak om 7h30 kwam een keurig poersonenbusje van Fraserway voor het hotel gereden. Samen met nog een stel uit het hotel werden wij en onze bagage snel en vakkundig ingeladen.

Er moesten nog een paar klanten worden opgehaald worden bij verschillende hotels in Vancouver. Een Duits stel stond met een met kind gevulde kinderwagen klaar en daaromheen een onvoorstelbare  hoeveelheid bagage. Ja je moet wat extra’s meenemen als je met een uk van een maand of zes, zeven gaat camperen, maar de Lufthansa heeft hier minstens een keer extra voor moeten vliegen. De chauffeur kreeg alles in het bagageruim van zijn bus en na een goed half uurtje rijden kwamen bij de camperverhuurder.

Die was strak georganiseerd. Alle die ochtend uit te geven campers stonden keurig in het gelid klaar, keurig op naam. Koffertjes er alvast voorzetten en inchecken maar. Een klein kwartiertje later was alle papierwerk geregeld. Na een snelle uitleg van een alweer zeer enthousiaste dame van Fraserway konden we om een uur of negen op pad. Wel even uitkijken bij het wegrijden want er stond een camper met een enorme hoeveelheid bagage ervoor. Het gelaat van onze Duitse vader was al vrijwel net zo rood als zijn haar, tsja vader worden is niet het probleem….

De camper was vrijwel nieuw en lekker modern ingericht. Het rijden wende weer snel en we kwamen al vlug aan bij Tsawassen waar we de Ferry naar Vancouver eiland gingen nemen. We hadden de boot om 15h00 gereserveerd, dus we hadden nog wat tijd. Uiteraard moest er het nodige voedsel worden ingeslagen. Vlak bij de haven is een moderne mall waar je ff kunt shoppen met een grote Wallmart. Voor een behoorlijk bedrag ingeslagen (gelukkig staat de Canadese Dollar redelijk gunstig en vallen de prijzen in Euro’s omgerekend nog een beetje mee).

In de mall waren nog veel leuke winkels en overal sale. Eerst maar in de Levi’s shop een broek voor An gekocht. Het bedrag viel al alleszins mee op het prijskaartje, maar aan de kassa ging er nog eens 50% korting van af. Zo kostte het broekie slechts 25€. Een zelfde positieve ervaring hadden we in de Tommy Hilfiger winkel. Topdag, daarna hebben we ons nog even getrakteerd op een pancake tutti frutti met Nutelli. Die werd je geacht uit de hand te eten, maar daarna kun je wel onder de douche (goed dat we net schone kleding hadden gekocht).

Tegen tweeën zijn we naar de Ferry Port gereden. Ook hier was alles keurig geregeld en stonden we met onze reservering vrijwel vooraan in de rij. Het boarden liep ook prima, en de camper kon er prima in tussen de enorme vrachtwagens, want wat zijn die boten lekker groot. Bij het uitvaren hebben we een tijdje op het topdek gezeten, maar dit werd toch wel erg fris. Dus binnen de prachtige overtocht uitgezeten. Je vaart prachtig tussen eilanden door richting Vancouver eiland. Onderweg nog een dolfijn en een drietal bald eagles gezien.

Na een kleine anderhalf uur zat de reis er alweer op, erg mooi. Het wegrijden van de boot ging ook probleemloos. Wel is het dan even erg druk op de “snelweg”. We moesten naar de camping Ocean View in het plaatsje Saanich. Via een hobbelweggetje kwamen we langs een camping, we schrokken ons dood. Deze heette echter Popeye en bestond voornamelijk uit vast bewoners van de arme familietak van Fransje Bauer. Nog even verder dus. We kwamen in Saanich in  First Nations gebied van de Tsawout. En zoals je vaker ziet was dit dorpje van een onbeschrijfelijke armoedige zooi. Terwijl de First Nations volkeren overal trots en zo willen uitstralen is hun eigen leefomgeving nogal eens een bende.  Jammer.

De Ocean View camping was gelukkig keurig, met zicht op, jawel. De camping was vrijwel vol maar toch heerlijk rustig en schoon. We hebben er even in een natuurgebiedje gewandeld met een heel aparte kustflora. Leuk. 

Lekker gegrild kippetje gegeten. Een paar stukjes typen. En dan op tijd naar bed. Morgen staan

De Burchart gardens en de hoofdstad Victoria op het programma.

Reacties

Marijke Veerkamp A couple of years ago

Gaat alles naar wens?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!