2 juni Dagje rond en in Victoria

Door W.P. Gravesteijn - A couple of years ago

Vandaag hebben we lekker uitgeslapen. Het weer is prachtig. Vlakbij de camping liggen de Burchart Gardens. Die moesten we toch even gezien hebben. Zoals gebruikelijk was het vinden van de tuinen, het kopen van een kaartje en het parkeren tot in de puntjes geregeld. Overal stond wel iemand je allervriendelijkst de goede kant op te loodsen.

Het was niet direct rustig, maar nog geen Keukenhof taferelen. Wat opviel is dat er ontzettend veel verschillende nationaliteiten onder de toeristen te bespeuren viel. Uiteraard ook hier veel Chinezen, maar gelukkig was het verboden foto’s met een selfiestick te nemen. Er was nog veel meer verboden, eigenlijk als je de regels doorlas was het wonder dat je toegelaten werd, maar goed.

De tuinen zijn in een woord magnifiek. Het is werkelijk een wonder wat Mevr. Burchart met beperkte middelen van een oude groeve heeft weten te maken. Engelse tuinen, Japanse tuinen, Italiaanse tuinen etc., en prachtig in bloei en onderhouden. We hebben er heerlijk een paar uur rondgelopen.

Toen we in de draaimolen van de tuin ook nog een Pyreneese Berghond aantroffen (als figuur om op te zitten!) konden de tuinen niet meer stuk natuurlijk. Onder een Italiaanse pergola hebben we nog genoten van een overmaats ijsje, waarna we de uitgang op gingen zoeken. Blijkbaar hadden we een poortje gemist want opeens liepen we zomaar over de, volkomen verlaten, weg naar de camper. De kortste route uiteraard.  Dat kon in dit (over-?) georganiseerde land toch echt niet. We werden weer allervriendelijkst richting voetgangersgebied gedirigeerd door een achterdeurtje van het park te openen. Heerlijk weer terug in alle veiligheid.

Daarna zijn we doorgereden naar Victoria, de hoofdstad van Vancouver eiland. Het was behoorlijk druk, ook de weg er naar toe. De campinghoudster had ons een kaartje meegegeven waarop ze een  ruime parkeerplaats voor RV’s had aangekruist. Nu dat klopte precies. In het hartje van Vancouver vlakbij het parlementsgebouw vonden we een prima plek voor maar een paar dollar per uur.

Uiteraard hebben we dit gebouw op de foto gezet. Ervoor speelde de lokale harmonie, maar toen we er eens goed voor gingen zitten hielde ze er acuut mee op. Dus maar verder gelopen naar de haven met een mooi uitzicht op het luxe Fairmont hotel. Alles deed, zoals elke folder je belooft, zeer Brits aan. Paarden met koetsjes om in rond te rijden, luxe hotels met op het gras een high tea, dubbeldekkers bussen etc. Jolly good. Voor de Noord Amerikaanse inbreng zijn we naar de Fishersman Wharf gewandeld. Een aparte combinatie van fel gekleurde woonboten en bescheiden toeristisch vermaak. Op zich leuk om te zien. Voor de rest was Victoria geen erg mooie/leuke stad dus we zijn na een korte wandeling weer in de camper gestapt terug naar de camping.

Een mooie dag met prachtig weer. Morgen een flinke trip naar de westkant van het eiland waar we een camping in het Pacific Rim national park hebben gereserveerd.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!