6 juni Van Campbell river naar Telegraph cove

Door W.P. Gravesteijn - A couple of years ago

Vanmorgen, eindelijk, heerlijk in het zonnetje buiten kunnen ontbijten, genietend van het schitterende uitzicht op de baai met haven bij de Ripple Rock camping. Wat een camping! Om heerlijk te relaxen. Vooral voor de wat oudere medemens.

Na het ontbijt hebben we de 5 km gravel weg weer steil omhoog gereden richting Highway 19. Vandaar km’s wegwerken richting Telegraph cove. Het weer viel niet tegen. De weg is nagenoeg uitgestorven en je mocht er 100 km/h dus dat schoot lekker op. Tegen vieren kwamen we in Telegraph cove aan. We hadden een plekje op het RV forrest resort geboekt. Dat was even zoeken, want de concurrent heette vrijwel hetzelfde. Een, alleraardigste, man hielp ons naar de goede receptie elders in het dorp. Hier werden we snel geholpen door een, allerliefste, receptioniste.

We moesten ons voor vijf uur ook nog bij het bear tour  bedrijf melden, dus dat ook meteen maar even gedaan. Ook hier weer snel geholpen. Men beval ons aan om vele laagjes kleding aan te trekken. Het bedrijf zorgde voor regenkleding, lieslaarzen en hoosemmertjes. Dat beloofde een leuke tocht te worden.

Nog even wat foto’s gemaakt in dit idyllisch gelegen plaatsje. Een soort van levend openluchtmuseum met huisjes van ca. 1920-1930 toen er hier verpakkingen voor de zalmindustrie werden gemaakt. Ook dit plaatsje met houten in vele kleuren geschilderde huizen ligt prachtig in een natuurlijke haven. We hebben nog een lekker wijntje en killer whale biertje heerlijk buiten op het terras gedronken met uitzicht op de haven. Ondertussen werden we nog bezig gehouden door een paartje bald eagles. Te mooi.

Na een uurtje zijn we richting de camping gereden. Deze ligt ca. 1 km rijden van de haven, alweer over een gravelweg. We hadden plek F1. Er waren veel vaste plaatsen maar die van ons was in het bos gelegen. Na het verjagen van wat kabouters konden we op het zachte mos parkeren.

Wat stond die camper weer mooi geparkeerd, al zeg ik het zelf. Maar, we hadden toch echt een plek met stroom besteld. We vonden alleen een open afvoer en een waterkraan op een wel heel ongelukkige positie ten opzichte van het tappunt van de camper. Op naar de camping manager. Deze, alleraardigste, man vertelde dat we in “de valley” wel zeker een stroompunt hadden. Hij gaf nog een kaartje met een leuke wandeling mee, gratis parkeerkaartjes voor Telegraph cove ( 5 dollar) en nog wat tips voor het berenbos.

Terug naar de plek vonden we in “de valley” de stroom aansluiting. De valley was een met varens ed. overgroeide kuil op grote afstand van de camper. Dat ging met ons toch niet korte elektra kabeltjes niets worden. Dus de camper maar weer van zijn plekkie gemanoeuvreerd en zo neergezet dat het kabeltjes net paste, de slide out uit kon en we toch niet half op de weg stonden. Dat lukte, zelfs zonder ons huwelijk op de proef te stellen.

Eerst nog even een wandelingetje gemaakt door het oerwoud naar de oceaan. Best aardig hoewel wat vochtig. Het uitzicht bij de oceaan was mooi, van de voorspelde beer taal noch teken gezien. Daarna weer terug en lekker gekookt. Nog even een rondje over de camping, die hoewel fraai gelegen zijn beste tijd wel lijkt te hebben gehad. Lekker vroeg naar bed, want morgen om 6h00 gaat de wekker. Beren kieken!

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!