20 juni dagje Revelstoke

Door W.P. Gravesteijn - 21-06-2018 06:33

We hebben vannacht heerlijk geslapen en lekker buiten onbeten. Het weer is prachtig. Ik was overigens vergeten, ja korte termijn en zo, gisteren te vertellen dat we ook nog de Helmlock trail en giant cedars trail gewandeld hebben. Met name de tweede trail was toch wel erg aardig. Je loopt over een planken wandelpad tussen eeuwen oude ceder bomen (ruim 500 jaar oud) en Helmlock bomen door. Vooral in het wat late avondlicht met een weelderige bodembegroeiing en klaterende watervalletjes was het bos mooi om doorheen te lopen. 

Vandaag was het een rust(ig) dagje na al het fraais van de afgelopen dagen. We zijn eerst naar de Revelstoke dam geweest. Een enorm bouwwerk in de Columbia rivier. De dam ligt mooi bij de ingang van het Revelstoke NP. Het heeft een heel aardig bezoeker centrum. We werden voor het eerst hard geconfronteerd met.... onze leeftijd. 55+-ers kregen korting. Dat was ff slikken. 

Om half twaalf kon je met een rondleiding mee. Dit hebben we uiteraard gedaan, was nog gratis ook. Een enthousiaste dame heeft ons een uur door het bouwwerk rondgeleid en uitgebreid uitgelegd hoe alles was gebouwd, hoe het systeem werkt en hoeveel energie er gegenereerd werd (momenteel 2500 megawatt met een uitbreiding naar 3000 in 2024). Een duidelijke uitleg met veel foto's, maquettes ed. En dit voor slechts 5 CAD pp (voor de 55+-er dat dan weer wel).

Daarna een lekker kopje koffie gedronken op een heus terras(je) in het centrum van Revelstoke. Best een aardig plaatsje met wat oude huizen en winkeltjes uit het begin van de 20e eeuw.

Revelstoke ligt aan een drukke spoorlijn en langs de spoorlijn ligt ook het spoorwegmuseum. Ook hier zijn we even gaan kijken. Het is een niet zo groot museum wat leuk uitlegt hoe de sporrlijn eind 19e eeuw in dit deel van de Rocky Mountains tot stand is gekomen en welke problemen/ontberingen men allemaal heeft moeten trotseren. Veel beeldmateriaal,een leuke film uit de jaren 50 over het winteronderhoud aan de spoorweg, oude spulltejes en binnen een prachtige stoomloc en luxe rijtuig. Je kon voor 2 extra dollartjes ook nog op de bok en via een simulator een eindje rijden. Het buiten museum was iets minder indrukwekkend. Er stonden een hoop oude rijtuigen waar de tand des tijds naar hartelust verder aan de gang kon. Dat zou een museum toch anders moeten doen. Maar toch een heel leuk museum.

Nog even boodschappen doen, waarschijnlijk de laatste keer deze vakantie. Want over een paar dagen gaan we kort naar de VS en je mag bijna niets over de grens meenemen.

Morgen gaan we naar Kelowna in het hart van de Canadese wijnstreek. Daar moeten we maar eens wat van genieten, want zeer tegen onze gewoonte hebben we nog maar een schamel 3 flesjes weggewerkt. An wordt er chagrijnig van.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan