14 juni van Wells Gray naar Jasper

Door W.P. Gravesteijn - A couple of years ago

 

Vandaag in behoorlijk natte omstandigheden de camping verlaten en boodschappen gedaan in Clearwater. Ook de tank maar weer eens gevuld. Dat kost enige moeite want om aan benzine te komen was niet voor de hand liggend. Een paar raffinaderijen konden niet op tijd leveren en dat leidt tot schaarste bij de pompen. Lastig met een grootverbruiker als een RV. Maar tot nu toe is het gelukt al was er soms alleen de duurste benzine voorradig. Ja zo kom je als benzinemaatschappij van die veel te dure “superzuinige” brandstof af.

We besloten toen het weer opklaarde om een berensafari bij Blue River te gaan doen. Voor een niet onaanzienlijk bedrag werd een ontmoeting met de lokale zwarte beer, moose, eagle etc. voorspeld. Je kon het evenement niet missen want 100 km van te voren werd e.e.a. al uitgebreid bilboard wise aangekondigd.  De weg naar de safari was voor de afwisseling maar eens onverhard. Na dit keer slechts 1 km hobbelen kwamen bij het safari oord aan. Je kon kiezen uit een bootsafari, een 4x4 wheel tocht en allerlei uitgebreide combi’s die naast een vermogen ook de nodige tijd kosten. Beide niet ruim voorhanden bij ons dus we kozen voor een ca. 2 uur durende bootsafari. De afvaart plek lag prachtig en je kon er eten & drinken. Het barstte er van de kolibri’s, erg leuk.

Na het uitreiken van veiligheidsvesten en regenponcho’s(??) werden we in een soort catamaran met fluistermoter ingescheept. Muisstil fluistermoterden we over een prachtig meer, lekker in het zonnetje door het black bear paradijs. Maar helaas, na twee uur varen was de hele oogst 2 eidereenden. De overige beesten waren in geen velden of wegen te bekennen. Dat bleek al even zo die dag, maar ja de kassa is hongerig en elk bootje levert 2000 CAD op. We accepteerden het lot, de natuur laat zich tenslotte niet dwingen. Geen fooien, zeker niet omdat de bootbestuurster niet veel te vertellen had en de prijs al behoorlijk genoeg was.

Toch ietwat teleurgesteld (boottochtje op zich was best aardig hoor) gingen we weer verder richting Jasper. En na een paar kilometer rijden kwamen we een zwarte beer tegen, helemaal gratis. Hij zat zowat naast onze RV en we konden uitgebreid van zijn bezigheden genieten, leverde leuke plaatjes op. En uurtje later zagen we er nog twee lekker grazen langs de weg. Blijft een leuk gezicht.

Daarna zijn we verder gereden via het Mt. Robson NP met een prachtig uitzicht op de sterk besneeuwde hoogste berg van de Canadese Rockies. Rond een uur of zes kamen we in Jasper aan, oh nee 7 uur we waren inmiddels in een andere tijdzone terecht gekomen (mountain time). Klokje een uurtje vooruit. Vervolgens naar de Whistler camping gereden. Een erg mooie natuurcamping met prachtige plaatsen en elektra. Blij dat we gereserveerd hadden, want de camping was full/complet.

Nog een wapiti van heel dichtbij gezien en op de camping nog een gewoon hert. De camper back in op de ruime plek gezet en genieten maar. Lekker biefje gemaakt, alles binnen want het is nog steeds geen BBQ weer en het mag sowieso niet vanwege verhoogd bosbrandgevaar. Hoeveel regen moet er vallen voor dat over is????

Morgen kijken we, afhankelijk van het weer, wat we gaan doen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!