Camperdag 19 Golden – Yoho Park - Lake Louise

Door De tiny tribe in West-Canada! - A couple of years ago

De wekker gaat om half zeven en om zeven uur rijden we weg van de camping, richting Yoho National Park. We spotten helaas geen wild ondanks het redelijk vroege tijdstip. Om acht uur parkeren we bij Emerald Lake waar het nog heel rustig is, en fris; voor het eerst sinds dagen hebben we kippenvel als we in onze korte broek lopen. We wandelen het rondje om het meer (5,2km). Het tweede stuk gaat over boomstronken, houten planken en keien en is absoluut favoriet bij Nathan en Joah, die er een heel sportfestijn van maken.

Als we terug zijn maken we ontbijt in de camper, en lopen daarna naar de steiger om een kano te huren. We kunnen met z’n vieren in een kano en peddelen even later het meer op. Inmiddels dobberen er ook al best wat Chinezen en Japanners op het water, waarvan de meesten nog nooit een peddel lijken te hebben vastgehouden, het grootste deel blijft veilig in de buurt van de steiger varen, dus we zijn al snel de relatieve drukte uit en peddelen naar de overkant van het meer. Joah werkt meer tegen dan mee met zijn gepeddel, geheel naar verwachting. Na een goed kwartier vind hij het ook wel best, legt de peddel weg en laat zich als een koning over het water varen. We hebben de kano een uur en komen met ongeveer 55 minuten terug, op en neer naar de andere kant van het meer met wat uitrusten tussendoor.

Inmiddels is het druk op de parkeerplaats en op de weg er naar toe staan ook aardig wat auto’s en campers, was dus een goede keuze om op tijd te gaan. Vanaf Emerald Lake is het maar een klein stukje om bij het uitkijkpunt van Natural Bridge te komen. Zoals de naam al zegt is dit een brug van rotsen, door het water gecreëerd. Met gigantische vaart komt het water door de brugopening heen. Leuk om te zien maar ook nogal druk bezocht. We rijden door naar de Takkakaw Falls. Hier is het een stuk minder druk. We lopen naar de uitkijkplek en het is een ontzettend mooie waterval. Hij dendert van flinke hoogte een heel eind omlaag. Heel dichtbij kun je niet komen, maar op het uiterste punt wordt je toch behoorlijk snel nat, en koud!

We zijn vanmorgen vergeten de tanks van de camper te legen en alles zit vol, dus we stoppen op de terugweg even bij een dumpplaats. Daarna rijden we door naar Lake Louise campground. We hebben hier een paar dagen geleden toch nog een plekje kunnen reserveren, fijn, want overal hangen borden dat de camping vol zit. We lunchen, hangen wat rond, ik lees boek nummer twee eindelijk uit en na een bak koffie rijden we richting Morraine Lake. Hier waren we een kleine twee weken geleden ook, nadat we bij Lake Louise waren geweest, maar de toegangsweg was toen afgesloten vanwege drukte. We besluiten het nu weer te proberen, en anders morgenochtend heel vroeg. De verkeersleider laat zo nu en dan een voertuig door op de weg naar Morraine Lake en we hebben geluk, wij mogen ook. We rijden de weg af, in de hoop de Grizzly met twee pups te zien (of 1 van de andere beren) waar ze waarschuwingsflyers voor uitdelen maar helaas, ze blijft verstopt in het bos. We parkeren tegen vijf uur op de parking en lopen een stuk langs het meer. Ook weer een prachtig blauw meer tegen een steile bergwand aan. De jongens lopen even in het water (heel koud!) en gooien een tijdje steentjes in het water (dat zouden ze uren vol kunnen houden).

Daarna zeuren ze om eten bij een restaurant want ze zijn ons dieet van pasta, taco’s, wraps blijkbaar zat, maar ze hebben pech en we eten vandaag deel twee van de pasta ;-)

Na het eten rijden we nog even naar Lake Louise het dorp, wat niks meer is dan een ieniemienie klein winkelcentrum (ik denk zes winkels). We halen koffie en brownies (superlekker!) en gaan een tijdje bij de rivier zitten. Joah hoort op een gegeven moment Nederlanders, gaat uiteraard even een praatje met ze maken, en hoe toevallig is het dat zij uit de omgeving van Kampen komen maar over twee weken een feest in Wekerom hebben, van mensen die we kennen?

We hobbelen terug naar de camping en spelen een potje Slangen en Ladders, en een potje Mens erger je Niet. Ik verlies, what’s new?!

De stappenteller staat op bijna 15.000, dus die arme schaapjes hebben ongeveer het dubbele gedaan. Als ze op bed liggen duurt het dan ook niet lang tot ze slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!