Camperdag 21 Banff

Door De tiny tribe in West-Canada! - A couple of years ago

We rijden een beetje op tijd weg op de camping om naar Lake Minnewanka te gaan. Als we aankomen is het nog rustig, en we wandelen naar de brug vanwaar je uitkijkt over de Stewart Canyon. Hier stroomt de Stewart rivier naar Lake Minnewanka. Onderweg heel veel nieuwsgierige eekhoorntjes, en een bruidspaar dat foto’s aan het maken was bij het meer. De rook van de bosbranden hangt nog steeds in de lucht en is eigenlijk alleen maar dikker geworden, dus het uitzicht is redelijk beperkt en op foto bijna niet vast te leggen.

Na de wandeling halen we even koffie en de jongens spelen nog een tijdje aan het meer. Tegen twaalf uur wordt het echt alweer heel warm en gaan we met de camper terug naar de camping, het linkerdeel van de Tunnel Mountain trailer court. Hier parkeer je echt op het asfalt op de weg, maar daarnaast heb je vervolgens wel weer een prima plek met picknickbank en vuurkorf. Helaas geldt er vanwege de hitte en droogte een fire ban, dus we mogen geen kampvuurtjes meer maken.

We lunchen in de camper met de airco aan en gaan daarna met de gratis shuttlebus naar het stadje; er moeten souvernirs gekocht worden en we gaan lekker uit eten. In de hitte lopen we door de stad, het is zowaar een keer een verademing om winkel na winkel in te gaan vanwege de airco die in de meeste winkels aanstaat. Joah koopt een dromenvanger en twee edelstenen, Nathan heeft geleerd van zijn fout aan het begin van de vakantie om meteen al zijn geld op te maken en kan niet kiezen wat hij wil. Hij weet dat we op de terugweg naar Calgary nog langs de Walmart gaan en besluit zijn geld te bewaren.

Eind van de middag krijgt de lucht een heel vreemde kleur, de zon verduisterd compleet achter de rookwolken in de lucht. We gaan wat eten met wat lekkere drankjes bij de Sportsbar, en nemen de bus terug naar de camping. Het idee was om alvast koffers in te pakken maar als ik met Nathan vanuit het douchegebouw terugloop komen we langs onze schuin-overburen en dit blijken twee Nederlandse gezinnen te zijn met veel flessen wijn. De kinderen gaan met elkaar spelen en wij drinken er wat wijn mee. Uiteindelijk veel te laat gaan de jongens naar bed en gooien wij alvast wat spullen in koffers. Hoe het kan is niet helemaal duidelijk, maar we hebben een extra koffer nodig voor de terugreis (vandaar onder andere de stop bij Walmart).

Dan is het tijd voor de laatste nacht in ons huisje op wielen. De trein dendert ook hier elk half uur vrolijk toeterend voorbij, we zijn er echt bijna aan gewend…

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!