Vrijdag: 2 Augustus: Luchthaven Schiphol Amsterdam- huis

Door Dave, Jolanda & Lysanne Schuijl - 02-08-2019 19:07

We vliegen sinds 13.45 uur (Los Angeles tijd) en komen waarschijnlijk vlak voor Engeland over de datumgrens. De ramen zijn al lang dicht en af en toe gluren we even naar buiten. De zonsondergang was echt prachtig, we zaten toen vlak voor Groenland. Een klein uur later kwam de zon alweer op, De zonsopgang leek ook heel mooi te worden maar hoe verder dat we naar het westen vlogen hoe bewolkter het werd. We hebben daar dus niet veel van kunnen izen, 

Ongeveer 1,5 uur voor de landing wordt het ontbijt geserveerd maar ook hier gaat het niet helemaal lekker en krijgen we na een half uur een bakje eten wat na vijf minuten alweer opgehaald wordt. Gelukkig krijgen we nog wel wat meer tijd van de stewardessen maar het bakje van Lysanne wordt een kwartier voor de landing nog opgehaald, beetje jammer KLM, dat kan veel beter. 

De landing verloopt soepel en even voor negen uur staan we op de grond, het taxiën duurt even en vlak voor de gate staan we stil. De piloot of gezagvoerder vertelt dat er iets kapot is waardoor we nu niet naar de gate gebracht kunnen worden, we moeten even geduld hebben. Na een kwartier worden we richting de gate gerold en schuift ook de slurf richting de deur. We staan snel weer op Nederlandse grond en lopen vlot door de douane. Ook hier weer een kleine paspoortcheck en verder niets, de bagageband begint vol te lopen met koffers en de eerste van ons vissen we al van de band. De andere drie laten nog even op zich wachten maar hebben we toch ook vrij snel te pakken. We lopen nog een keer door de "iets aan te geven" douane maar daar staat niemand, dus verder geen controles en op zoek naar onze taxi. 

We worden weer door dezelfde man opgehaald en hij staat al op ons te wachten, we zien hem iets over 10 uur. We worden netjes naar huis gebracht en stappen net na 11 uur ons huis in. 

Aan al het goede komt nu een einde, maandag moet er gewoon weer gewerkt worden en Kirsten en Lysanne hebben nog twee weken schoolvakantie. Het was een heerlijke vakantie waarbij we ontzettend veel gezien en gedaan. Amerika is en blijft een prachtig land en heeft over het algemeen hele aardige en beleefde inwoners. De grote steden geven wel een beetje een cultuurshock, ze zijn zo groot, het is er druk, nooit rust er is zoveel armoede en zwervers en het wil er nog wel eens stinken. Maar ondanks de nadelen zijn de steden erg leuk om te bezoeken. We hebben heerlijk weer gehad en ook het reizen en wonen in een camper is erg goed bevallen. Wat Kirsten en Lysanne betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar en laten wij er ook zo over denken. Hopelijk krijgen we ooit nog een keer de kans om terug naar Disneyland te gaan want dat was erg leuk en veel mooier dan Parijs. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan