Prince George

Door Lenssinck J.B. - 26-09-2010 04:09

25.09.10

Prince George

Het was vandaag niet best geweest als we in onze berenhuid langs de weg hadden gestaan. Het heeft nl. de gehele dag geplensd van de regen. We hebben dus de broodjes maar in onze camper gesmeerd.

Het regende gisteravond al een beetje en ook vannacht tikkerde het zoetjes op het dak. Zo erg als vandaag was het toch niet. Het ziet nog steeds erg grauw alsof er voorlopig geen einde aan komt. De RV-parkbaas zei dat het morgen beter weer zou worden, althans dat hadden ze op de tv gezegd.

De rit van Dawson Creek naar Prince George van zo’n 410 km was alles bij elkaar heel afwisselend (behalve de regen dan). Eerst nog aardig wat bewoning, daarna veeteeltbedrijven en dan weer bossen, rivieren, meren, prairie-achtige weilanden, enz. We reden langs het plaatsje Chetwynd, waarover ik ergens gelezen heb dat er een houtsnijwerker woont, en dat was duidelijk te zien. Op regelmatige afstanden, en aan beide zijden langs de weg stonden minsten 50 houtsnijwerken, de meeste manshoog en varië rend van simpel tot zeer kunstig. Het was helaas te slecht buiten om er foto’s van te kunnen maken en bovendien kun je niet zomaar langs de highway stil gaan staan..We hebben wel op een parkeerplaats van het Bijoux-Falls Park vanuit de auto een foto gemaakt van een mooie waterval en Joop heeft de regen getrotseerd om nog wat dichterbij een opname te maken.

 

Met de hulp van TomTom een RV-park gevonden. We hadden er twee op zo’n 20 km afstand van Prince George gezien, maar hoopten er een dichterbij te vinden. Dat lukte niet en toen hebben we maar onze vriendelijke dame van TT ingeschakeld en waarachtig ze kan je ook nog aan een plaatsje voor de nacht helpen. Dit park is op 6 km afstand. Alles weet ze: restaurants, hotels, campings, RV-parken, winkelcentra, je kunt het zo gek niet bedenken. Daar kun je onderweg echt blij mee zijn. Ze doet het hier trouwens beter dan in Yukon (we zijn nu in British Columbia), want daar moesten we om de paar honderd meter rechts- of linksaf, terwijl er helemaal geen weg rechts of links te zien was. Nou ja, op zo’n lange rechte weg kun je ook moeilijk verkeerd rijden.

Het zal van het weer afhangen wat we morgen gaan doen: nog een dag hier blijven of doorrijden naar Jasper. Even afwachten dus maar.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan