Dag 4 - Van Estes Park naar Buona Vista

Door B.J. Diender - 16-04-2014 03:39

Vanmorgen vroeg opgestaan en om 9 uur op pad. We wilden door het nationaal park via Estes Park naar Grand Lake. Dus weer de weg naar de camping waar we van zaterdag op zondag zijn geweest. Om het nationale park in te mogen moet je betalen dus we hebben eerst maar even gevraagd of we de route konden volgen die we wilden. Dat kon dus niet want die weg was nog afgesloten door de winter. We hebben onze route bijgesteld en zijn meer naar het zuiden gegaan. Het was een flinke tocht van zo'n 240 km. En je rijdt geen 120 km per uur maar meestal mag je 90 km per uur dus reizen kost tijd. We hebbben wel veel plezier van de amerikaanse tomtom. Met dank aan Wybe en Anita van wie de tomtom mochten lenen.

De rit was zo ontzettend mooi. Constant besneeuwde bergtoppen in een prachtig landschap. In Nederland zijn we er even uit geweest. Alle huizen in het dorp zijn van hout behalve de brandweerkazerne, die is van steen. Het is grappig dat je door het hele dorp 'Nederland'  tegenkomt. De mensen spreken het trouwens als Netherland. 

Vervolgens onze reis weer hervat. We kwamen door een een mijnstadje Central City. Een heel oud houten cowboystadje dat bestond uit allemaal Casino's. Menigeen zal daar een fortuin hebben vergaard maar ook menigeen zal zijn fortuin er zijn verloren Je waant je echt in het wilde westen. 

Daarna hadden we een stuk snelweg maar ook dat rijdt heel relax omdat iedereen zich aan de snelheid houdt. Dat moet ook wel want er lopen een soort rendieren of bokken langs de weg en die kunnen zo maar oversteken. Niks geen ecoduct, bestuurders van auto's worden gewaarschuwd dat er wild op de weg kan lopen en daar heb je maar rekening mee te houden. 

Ons laatste deel ging weer over een kleinere weg. We reden door een heel breed dal. Aan beide zijden besneeuwde bergen. Het was echt zo mooi, dat is niet onder woorden te brengen.

Uit een boekje had ik een camping gevonden die het hele jaar geopend zou zijn. Dus mooi weer niet! Gelukkig was er een paar kilometer verderop wel een camping open. Ook op deze camping wordt weer voor beren gewaarschuwd. Op de eerste camping was dat ook het geval. Daar hingen ook tips met wat te doen als je een beer tegen komt. Lawaai maken is een goede optie. Rustig van de beer weglopen schijnt ook wel eens te werken. Mocht de beer een jong hebben zorg dan dat je niet tussen de beer en het jong in komt. En mocht je uiteindelijk toch worden aangevallen, vecht dan terug! Kijk, aan zulke tips heb je wat. Wij hopen nog een beer te zien maar dan wel vanuit de auto. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan